Κορονοϊός: «Πόρτα» από τη Γερμανία στο εμβόλιο της AstraZeneca για τους άνω των 65 (video)

Ακατάλληλο για άτομα άνω των 65 ετών, ανέφεραν το εμβόλιο της AstraZeneca κατά του κορονοϊού κι επίσημα οι αρχές στη Γερμανία και αυτό δημιουργεί νέα δεδομένο και με την κόντρα που υπάρχει ανάμεσα στη συγκεκριμένη εταιρεία και την Ευρωπαϊκή Ένωση σε σχέση με τις δόσεις. Με τη μείωση των εμβολίων είναι στο 75% και όχι στο 60%.

Ειδικότερα, σε ανακοίνωση της μόνιμης επιτροπής εμβολίων του Ινστιτούτου Robert Koch, της κύριας υπηρεσίας δημόσιας υγείας στη χώρα, αναφέρεται ότι «δεν υπάρχουν επαρκή δεδομένα προς το παρόν, για να εξακριβωθεί πόσο αποτελεσματικός είναι ο εμβολιασμός άνω των 65 ετών». Κατά συνέπεια, η επιτροπή συνέστησε τη χρήση του μόνο σε άτομα ηλικίας 18 έως 64 ετών.

Από την άλλη, για τα άλλα δύο εμβόλια που εγκρίθηκαν από τις αρχές της ΕΕ, αυτά των Pfizer/BioNTech και Moderna, το RKI ανέφερε ότι κρίθηκαν ως «ισοδύναμα από άποψη ασφάλειας και αποτελεσματικότητας».

Της εν λόγω απόφασης της γερμανικής επιτροπής εμβολιασμών είχαν προηγηθεί δύο άρθρα των γερμανικών εφημερίδων Bild και Handelsblatt, στα οποία αναγραφόταν πως η γερμανική κυβέρνηση αμφιβάλλει για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου της AstraZeneca στην συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα.

Μάλιστα, τα δύο μέσα έγραψαν ότι η αποτελεσματικότητα του εμβολίου της AstraZeneca στις ηλικίες άνω των 65 ετών είναι μόλις 8%, επικαλούμενες βρετανούς επιστήμονες και γερμανικές κυβερνητικές πηγές.

Ωστόσο, η βρετανική φαρμακοβιομηχανία διέψευσε τις εν λόγω αναφορές και υπερασπίστηκε την αποτελεσματικότητα του προϊόντος της στα άτομα αυτά. Η εταιρία, επέμεινε ότι αυτή ανέρχεται στο 100%!

Έφοδος στις εγκαταστάσεις της Εταιρίας

Τα νέα αυτά δεδομένα, έρχονται σε συνέχεια της «εφόδου», με εντολή της Κομισιόν, που πραγματοποίησαν νωρίτερα την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου οι βελγικές αρχές στις εγκαταστάσεις της AstraZeneca στη χώρα, προκειμένου να συλλέξουν στοιχεία αναφορικά με τα προβλήματα στην γραμμή παραγωγής, που επικαλείται η εταιρεία, προκειμένου να δικαιολογήσει τις καθυστερήσεις στις παραδόσεις εμβολίων προς την Ευρωπαϊκή Ένωση. Πάντως, η Κομισιόν υποστηρίζει ότι θα συνεχίσει να συζητά με την εταιρεία…

Τα παραπάνω, εγείρουν ερωτηματικά σχετικά με την έκβαση της συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων για την έγκριση του εμβολίου της AstraZeneca, που θα λάβει χώρα την Παρασκευή 29/1. Με βάση τη γερμανική ανακοίνωση, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να εγκριθεί η κυκλοφορία του εναίσιμου στην ΕΕ, αλλά όχι και η χορήγησή του στα άτομα άνω των 65 ετών.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...