Κορονοϊός: Πιο σκληρά μέτρα στο Παρίσι – Έφεραν αναστάτωση κρυφά πάρτι και δείπνα

Επιπλέον μέτρα θα επιβληθούν στο Παρίσι με στόχο την ανάσχεση της πανδημίας του κορονοϊού, μεταξύ των οποίων και ο περιορισμός του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων, ενώ η Γαλλία είναι σε lockdown από τα μεσάνυχτα της περασμένης Πέμπτης (28/11). Αυτή την εβδομάδα στο Παρίσι παρατηρήθηκαν «μυστικά πάρτι, ρέιβ πάρτι και ιδιωτικά δείπνα» γι’ αυτό και κρίθηκαν απαραίτητα τα αυστηρότερα μέτρα.

Συγκεκριμένα, η δήμαρχος της γαλλικής πρωτεύουσας Αν Ινταλγκό είπε ότι στα νέα μέτρα θα περιλαμβάνεται το κλείσιμο συγκεκριμένων καταστημάτων που πουλάνε φαγητό και αναψυκτικά για το σπίτι στις 10 το βράδυ, μέτρο το οποίο θα προστεθεί στο lockdown που ισχύει στη Γαλλία σε εθνικό επίπεδο.

Ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν επέβαλε τον περασμένο μήνα νέο lockdown υποχρεώνοντας τα μη απαραίτητα καταστήματα – όπως είναι αυτά που δεν πουλάνε βασικά τρόφιμα ή φάρμακα – να κλείσουν και τους πολίτες να πρέπει να χρησιμοποιούν υπογεγραμμένα έγγραφα για να δικαιολογούν την παρουσία τους εκτός σπιτιού.

Οι γαλλικές αρχές έκριναν, ωστόσο, ότι απαιτούνται περισσότερα μέτρα στο Παρίσι καθώς, παρά το lockdown, ήταν μεγάλος ο αριθμός των πολιτών που βρίσκονταν στους δρόμους της πρωτεύουσας αργά τη νύχτα.

Η επιβολή εκ νέου καραντίνας και αυστηρών περιορισμών έχει προκαλέσει οργανωμένες αντιδράσεις σε όλη την Ευρώπη παρότι χώρες, περιλαμβανομένης της Γαλλίας και της Ισπανίας, αντιμετωπίζουν ρεκόρ κρουσμάτων καθημερινά και τα νοσοκομεία ασφυκτιούν.

Γαλλική κυβερνητική πηγή είπε στο «Reuters» αυτή την εβδομάδα ότι στο Παρίσι παρατηρήθηκαν «μυστικά πάρτι, ρέιβ πάρτι και ιδιωτικά δείπνα» γι’ αυτό και κρίθηκαν απαραίτητα τα αυστηρότερα μέτρα.

«Όταν υπάρχουν άνθρωποι που δεν συμμορφώνονται με τους κανόνες του παιχνιδιού και επομένως θέτουν σε κίνδυνο την υγεία ενός μεγάλου αριθμού ανθρώπων, τότε είναι που χρειάζεται να επιβληθούν νέοι περιορισμοί», είπε η Ινταλγκό.

Στο Παρίσι έγινε πανικός και λίγο πριν από το lockdown, με κόσμο να βγαίνει εκτός και για ψώνια.

Την Τετάρτη (04/11) η Γαλλία κατέγραψε 40.558 νέα κρούσματα κορονοϊού και 385 θανάτους ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών από την COVID σε 38.674, ενώ ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ανέρχεται σε περίπου 1,5 εκατομμύριο…

Θυμηθείτε εδώ ποιες χώρες της Ευρώπης επιστρέφουν στο lockdown και ποιες έχουν απαγόρευση κυκλοφορίας.

Συναγερμός έχει σημάνει στην Ευρώπη για τον κορονοϊό και γι’ αυτό τον λόγο θα έχουμε νέα τηλεδιάσκεψη των «27» στις 19 Νοεμβρίου… Υπενθυμίζεται ότι στην προηγούμενη τηλεδιάσκεψη, η γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ ζήτησε από τους ηγέτες των άλλων χωρών να προχωρήσουν σε γρήγορα σύντομα lockdowns καθώς μόνο έτσι θα «σπάσει» η πανδημία.

(πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters)

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...