Κορονοϊός: Παράταση του σκληρού lockdown στη Δυτική Αττική – Τι ανακοινώθηκε (video)

Την παράταση του σκληρού lockdown στη Δυτική Αττική, που είναι σε ισχύ, εισηγήθηκε στην Πολιτεία η επιτροπή Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας, μετά και τα τελευταία δεδομένα, που έγιναν γνωστά την Πέμπτη (24/12), με τις συγκεκριμένες περιοχές να παραμένουν στο «κόκκινο». Κάτι που έγινε δεκτό…

Συγκεκριμένα, τα έκτακτα μέτρα, που επιβλήθηκαν για τον κορονοϊό στην περιοχή και θα βρίσκονταν σε ισχύ μέχρι και την Παρασκευή (25/12), μετά από απόφαση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας παρατείνονται μέχρι και την Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου. «Ανησυχητική» χαρακτήρισε την κατάσταση ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης

Πιο αναλυτικά, αυτό που ανησυχεί τους λοιμωξιολόγους, είναι ότι αν και σε αρκετές περιοχές της Δυτικής Αττικής το επιδημιολογικό φορτίο υποχώρησε, στον Ασπρόπυργο παραμένει σε υψηλά επίπεδα.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ που ανακοινώθηκαν την Πέμπτη (24/12), η Αττική βρίσκεται στην πρώτη θέση των περιφερειών της χώρας με τα περισσότερα νέα κρούσματα κορονοϊού (301 από τα 873), σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο ΕΟΔΥ.

Σημειώστε ότι τα ποσοστά κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους δεν είναι ιδιαίτερα υψηλά. Με μία και μόνη εξαίρεση: την Δυτική Αττική, η οποία βρίσκεται σε «σκληρό lockdown». Αν και τα κρούσματα στη Δυτική Αττική σε απόλυτο αριθμό είναι 44, το ποσοστό τους ανά 100.000 κατοίκους είναι στο 27,34, δηλαδή έως και εξαπλάσιος από άλλες περιοχές της Αττικής.

Τι αναφέρει η ανακοίνωση της ΓΓΠΠ

«Λόγω του έντονου επιδημιολογικού φορτίου και κατόπιν έκτακτης σύσκεψης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας Έναντι Κορωνοϊού Covid 19, αποφασίστηκε ΟΜΟΦΩΝΑ η παράταση των πρόσθετων περιοριστικών μέτρων στους τρεις Δήμους της Δυτικής Αττικής (Δήμο Ασπροπύργου, Δήμο Ελευσίνας και Δήμο Μάνδρας-Ειδυλλίας).

Η απόφαση αυτή, βασίστηκε απόλυτα στα επιδημιολογικά δεδομένα και κυρίως στο γεγονός ότι ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων στις περιοχές αυτές παραμένει υψηλός.

Πιο συγκεκριμένα, στις 17-12-2020 (ημέρα έναρξης των πρόσθετων περιοριστικών μέτρων) στο Δήμο Ασπροπύργου υπήρχαν 166 ενεργά κρούσματα, στο Δήμο Ελευσίνας 65 ενεργά κρούσματα και στο Δήμο Μάνδρας-Ειδυλλίας 30 ενεργά κρούσματα, ενώ μέχρι και χθες βράδυ ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων βρισκόταν στα 178, 77 και 27 αντίστοιχα.

Η παράταση των πρόσθετων περιοριστικών μέτρων θα ισχύσει έως την Τετάρτη, 30-12-2020 και ώρα 06:00».

Σε συνέχεια της απόφασης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας Έναντι Κορωνοϊού Covid 19, ο Καθηγητής του Τμήματος Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής των Εμπειρογνώμων Γκίκας Μαγιορκίνης δήλωσε:

«Η επιδημιολογική κατάσταση στη Δυτική Αττική παραμένει ανησυχητική, όπως προκύπτει από την ανάλυση των επιμέρους επιδημιολογικών δεικτών. Καταρχήν, παρατηρήθηκε αύξηση των διαγνώσεων εντός της τελευταίας εβδομάδας στις περιοχές Ασπροπύργου και Ελευσίνας, ενώ στην περιοχή της Μάνδρας υπήρξε οριακή πτώση, αλλά με υψηλότερη νοσηρότητα λόγω υψηλότερης μέσης ηλικίας. Συνολικά ο αριθμός ενεργών κρουσμάτων στην ευρύτερη Δυτική Αττική παρέμεινε σταθερός, ενώ ο δείκτης Rt δεν έχει υποχωρήσει κάτω του 1. Όλα αυτά τα στοιχεία συνηγορούν στο ότι η συρρίκνωση του επιδημιολογικού φορτίου στην περιοχή απαιτεί χρονική παράταση των μέτρων».

Θυμηθείτε τι οδήγησε στην απόφαση για σκληρό lockdown στις συγκεκριμένες περιοχές, και τι ισχύει για τις μετακινήσεις.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...