Κορονοϊός: Παραμένει το «λουκέτο» στον ερασιτεχνικό αθλητικό – Πού ανοίγουν τα πρακτορεία ΟΠΑΠ

Παραμένει το «λουκέτο» στον ερασιτεχνικό αθλητισμό παραμένει, καθώς παρά την ελπίδα που υπήρχε στον κόσμο των σπορ για άνοιγμα των γηπέδων, των ακαδημιών και των αθλητικών δραστηριοτήτων που έχουν κλείσει τους τελευταίους μήνες λόγω κορονοϊού, κάτι τέτοιο δεν συνέβη ούτε την Παρασκευή (29/01), στην επίσημη ενημέρωση για τα μέτρα που θα ισχύουν από το Σάββατο (30/01). Ανοίγουν τα πρακτορεία ΟΠΑΠ, εκτός από τις «κόκκινες» περιοχές, άρα και την Αττική.

Το lockdown παραμένει σε ισχύ, ενώ πλέον επανέρχεται κι ο Χάρτης Μέτρων Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας με «κίτρινες» και «κόκκινες» περιοχές, κάτι που επί του παρόντος δεν επιτρέπει το άνοιγμα του αθλητισμού ούτε υπό περιορισμούς και αυξημένα μέτρα κατά του κορονοϊού.

Σχετικά με τον τον αθλητισμό θα συνεχίσουν να διεξάγονται κανονικά και υπό αυστηρό υγειονομικό πρωτόκολλο μόνο τα πρωταθλήματα της Super League 1 και Super League 2 (Β’ Εθνική) στο ποδόσφαιρο, της Basket League στο μπάσκετ και της Volleyleague στο βόλεϊ, το οποίο δεν αναφέρθηκε αρχικά κατά την ενημέρωση από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά.

Συνεχίζεται το πρωτάθλημα βόλεϊ

Έπειτα από σχετική διευκρίνηση το πρωτάθλημα βόλεϊ θα συνεχιστεί κανονικά, ενώ οι ιθύνοντες του αθλήματος ελπίζουν σε άνοιγμα και του γυναικείου πρωταθλήματος που βρισκόταν σε διαδικασία επανεκκίνησης με ανάλογο υγειονομικό πρωτόκολλο με το πρωτάθλημα ανδρών.

Αντιθέτως, όλα τα υπόλοιπα πρωταθλήματα, όλων των ομαδικών σπορ (μεταξύ των οποίων και η ποδοσφαιρική Football League), αλλά και οι αθλητικές ακαδημίες, τα κολυμβητήρια και οι αθλητικές εγκαταστάσεις παραμένουν κλειστά για το κοινό, με εξαιρέσεις τα ατομικά αγωνίσματα (τένις κλπ) με τους περιορισμούς που ίσχυαν μέχρι σήμερα. Βεβαίως συνεχίζεται απρόσκοπτα και η προετοιμασία των αθλητών και των ομάδων ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων…

Όπως αναφέρθηκε, τα πρακτορεία του ΟΠΑΠ ανοίγουν ξανά από τις 30 Ιανουαρίου σε όλες τις περιοχές της χώρας εκτός από τις «κόκκινες», συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής, όπου θα παραμείνουν κλειστά μέχρι νεωτέρας.

Τα μέτρα για τα πρακτορεία ΟΠΑΠ

Σε ό,τι αφορά τα πρακτορεία του ΟΠΑΠ θα ανοίξουν σε όλη τη χώρα πλην των «κόκκινων» περιοχών, ενώ για τα καταστήματα ΟΠΑΠ PLAY θα απαιτείται προκαθορισμένο ραντεβού. Ιδού τα μέτρα που ισχύουν για τα πρακτορεία του ΟΠΑΠ:

 • Απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ των ατόμων.
 • Τήρηση απόστασης 2 μέτρων μεταξύ των πελατών κατά τον χρόνο αναμονής στο ταμείο.
 • Υποχρεωτική χρήση μάσκας προστασίας για το προσωπικό και τους πελάτες.
 • Υποχρέωση επιχειρήσεων για ανάρτηση σε έγχαρτη μορφή ή με ψηφιακό τρόπο του μέγιστου αριθμού πελατών που επιτρέπεται να βρίσκονται εντός του καταστήματος.
 • Για τα ΟΠΑΠ PLAY απαιτείται προκαθορισμένο ραντεβού.
 • Αντισηπτικά σκευάσματα 70% αλκοόλη, προκειμένου να εφαρμόζεται από προσωπικό και πελάτες πριν, κατά τη διάρκεια και αφού αγγίξουν χρήματα ή συχνά αγγιζόμενες επιφάνειες.
 • Απαγορεύεται η ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων.
 • Απολύμανση των επιφανειών των καταστημάτων κατά την εναλλαγή πελατών και συχνός καθαρισμός των πάγκων.
 • Ωράριο λειτουργίας (προαιρετικό) από 7.00 πμ ως 8.00 μμ
 • Αναλογία πληθυσμού ανά τετραγωνικά μέτρα εμβαδού κυρίως χώρου – διαχωριστικά κτλ (πλην βοηθητικών π.χ. γραφεία, αποθήκη)
 • Μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός πελατών εντός των χώρων: Ένας (1) πελάτης ανά 25 τ.μ. επιφάνειας κυρίως χώρου.
 • Τοποθέτηση πετασμάτων διαφανών ή μη, μεταξύ των θέσεων των παικτών στα παιγνιομηχανήματα.
 • Ο πληθυσμός των πελατών είναι ενιαίος, ανεξαρτήτως επιπέδων ορόφων και δεν συμπεριλαμβάνει τους εργαζόμενους.

Τι είχε ανακοινωθεί στις 22 του μήνα για τα καταστήματα ΟΠΑΠ

Ο Νίκος Χαρδαλιάς  ανακοινώσει στην επίσημη ενημέρωση της Παρασκευής (22/01) για την πορεία του κορονοϊού ότι τα πρακτορεία ΟΠΑΠ θα λειτουργήσουν ξανά από τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου, τηρώντας όλα τα μέτρα κατά της μετάδοσης του κορονοϊού. Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης κρίσεων έκανε γνωστό ότι τα Opap Play θα παραμείνουν κλειστά.

Δείτε όλα τα μέτρα και για τα καταστήματα:

Δείτε ποιες περιοχές είναι στο «κόκκινο» και ποιες στο «κίτρινο»

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...