Κορονοϊός: Ολόκληρη παρτίδα εμβολίων στη Θεσσαλονίκη σώθηκε «παρά τρίχα» πριν καταστραφεί – Τι συνέβη

Την ώρα που τα εμβόλια έρχονται στην Ελλάδα με ιδιαίτερα αργούς ρυθμούς, μια ολόκληρη παρτίδα εμβολίων κατά του κορονοϊού σώθηκε την τελευταία στιγμή, όταν κινδύνεψε να πάει χαμένη εξαιτίας ακυρώσεων των ραντεβού των υγειονομικών στη Θεσσαλονίκη.

Την είδηση επιβεβαίωσε μιλώντας στο GRTimes.gr, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Νίκος Νίτσας. Όπως εξηγεί, τα εμβόλια αυτά μπορούν να διατηρηθούν εκτός βαθιάς κατάψυξης έως και πέντε ημέρες. Αν δεν χρησιμοποιηθούν κατά το διάστημα αυτό, πρέπει να καταστραφούν.

Συγκεκριμένα, κατά τα λεγόμενά του, πριν από περίπου έναν μήνα τα νοσοκομεία διαμόρφωσαν λίστες με το υγειονομικό προσωπικό που επιθυμούσε να εμβολιαστεί. Ωστόσο, ενδέχεται κάποιο άτομο είτε να άλλαξε γνώμη, είτε να νόσησε είτε να συνέβη κάτι άλλο. Αν κάποιος δεν προσέλθει στον εμβολιασμό την καθορισμένη ημέρα, το εμβόλιο μπορεί να περιμένει λίγες ημέρες ακόμη. Αν όμως δεν συμβεί αυτό, θα πάει χαμένο, αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Νίτσας.

Επώνυμα εμβόλια

Ο ίδιος διευκρίνισε ακόμη ότι τα εμβόλια έρχονται με το ονοματεπώνυμο του ατόμου που πρόκειται να εμβολιαστεί και πως ο Ιατρικός Σύλλογος προώθησε μία λίστα γιατρών με 2.000 ονόματα.

Τελικά, κατόπιν ενημέρωσης του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, γιατροί – μέλη του Συλλόγου που είχαν πρόθεση να εμβολιαστούν, κλήθηκαν στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης Θεαγένειο αλλά και στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο. Με αυτόν τον τρόπο σώθηκαν και τα εν λόγω σκευάσματα, αφού μπόρεσαν να χρησιμοποιηθούν κανονικά.

«Όσοι είναι ήδη εγγεγραμμένοι στο σύστημα του Υπουργείου Υγείας δεν γίνονται δεκτοί από τα νοσοκομεία. Οπότε εμείς στέλνουμε, όσους γιατρούς είτε δεν είχαν δηλώσει στο σύστημα ή εξαιτίας λάθους δεν είχαν γίνει δεκτοί», ανέφερε ο κ. Νίτσας.

Δεν έχει χαθεί μέχρι στιγμής ούτε ένα εμβόλιο, τόνισε ο πρόεδρος του ΙΣ Θεσσαλονίκης. «Εκτός από την 4η ΥΠΕ επικοινώνησα και με την 3η ΥΠΕ για τον ίδιο λόγο. Δεν γνωρίζω να έχει χαθεί κάποιο εμβόλιο μέχρι στιγμής, ωστόσο εμείς ως Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης κάνουμε ό,τι μπορούμε για να μην συμβεί αυτό. Εμείς προσπαθούμε να εξυπηρετήσουμε όσους περισσότερους συναδέρφους μπορούμε», κατέληξε ο ίδιος στο GRTimes.

Σημειώνεται ότι μέχρι και το απόγευμα της Πέμπτης 14 Ιανουαρίου, είχαν πραγματοποιηθεί 70.698 εμβολιασμοί σε όλη τη χώρα, ενώ μόνο την ίδια ημέρα έγιναν 6.079.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...