Κορονοϊός: Όλα τα ρωσικά εμβόλια είναι αποτελεσματικά, λέει ο Πούτιν

Όλα τα ρωσικά εμβόλια κατά του κορονοϊού είναι αποτελεσματικά, σύμφωνα με τα λεγόμενα του ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν. Όπως δήλωσε ακόμα την Τρίτη 10/11, σύντομα θα κατοχυρωθεί και το τρίτο ρωσικό εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

Η Ρωσία έχει αρχίσει να κάνει χρήση του δικού της εμβολίου Sputnik-V, παρότι η τρίτη φάση των κλινικών δοκιμών του δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη. Επιπλέον, η χώρα ανακοίνωσε τη Δευτέρα 9/11 ότι το εν λόγω εμβόλιο είναι αποτελεσματικό κατά 90% και πλέον, ενώ λίγο νωρίτερα είχε προηγηθεί η ανακοίνωση των εταιρειών Pfizer Inc and BioNTech ότι το πειραματικό εμβόλιο που ανέπτυξαν είναι κατά 90% και πλέον αποτελεσματικό.

«Υπάρχουν ήδη δύο κατοχυρωμένα εμβόλια. Και οι μελέτες έχουν δείξει και επιβεβαιώσει ότι, πρώτον, τα εμβόλια αυτά είναι ασφαλή και δεν έχουν σοβαρές παρενέργειες μετά την χρήση τους και, δεύτερον, όλα είναι αποτελεσματικά», ανέφερε ο Πούτιν κατά την διάρκεια της συνάντησης κορυφής των μελών του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης (ΟΣΣ) που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης.

Το εμβόλιο πρέπει να δοθεί σε όλο τον πλανήτη

Ο ρώσος ηγέτης υποστήριξε ακόμη ότι η Μόσχα είναι έτοιμη να συνεργασθεί για την ανάπτυξη των εμβολίων και συμφώνησε με την άποψη του Πρωθυπουργού του Πακιστάν Ιμράμ Χαν ότι το εμβόλιο κατά του κορονοϊού θα πρέπει να γίνει κτήμα όλης της ανθρωπότητας.

«Προτείνουμε να μην πολιτικοποιηθούν αυτές οι διαδικασίες και να ξεκινήσουμε από το ότι οι άνθρωποι σε όλο τον πλανήτη χρειάζονται αυτά τα φάρμακα σήμερα. Είμαστε έτοιμοι να συνεργασθούμε με όλες τις χώρες του κόσμου και φυσικά με όλους τους εταίρους μας στο πλαίσιο του ΟΣΣ».

Η νούμερο 5 χώρα σε καταγεγραμμένα περιστατικά

Στη Ρωσία το τελευταίο εικοσιτετράωρο (9/11) καταγράφηκαν 20.977 νέα κρούσματα και 368 θάνατοι. Η Ρωσία με τον αριθμό των 1.817. 109 κρουσμάτων μέχρι σήμερα βρίσκεται στην πέμπτη ως προς τον αριθμό των καταγραμμένων περιστατικών μετά τις ΗΠΑ, την Ινδία, την Βραζιλία και την Γαλλία.

(ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...