Κορονοϊός: Οι ΜΕΘ του «Ιπποκρατείου» Θεσσαλονίκης γίνονται 30 χάρη σε εθελοντές νοσηλευτές

Ο αριθμός των κλινών ΜΕΘ για Covid-19 στο «Ιπποκράτειο» νοσοκομείο Θεσσαλονίκης αυξάνεται στις 30, χάρη στην άφιξη των νοσηλευτριών και των νοσηλευτών που φτάνουν εκεί από τις διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Όπως αναφέρει ο διοικητής του «Ιπποκρατείου», Νικόλαος Αντωνάκης, «η δέσμευση για ανάπτυξη επιπλέον κλινών ΜΕΘ covid-19 φθάνοντας από τις 10 στις 25 και σταδιακά στις 30 γίνεται πραγματικότητα με τη συνδρομή αυτών των νοσηλευτριών/των στην μεγάλη προσπάθεια που καταβάλει όλο το προσωπικό του Νοσοκομείου για την αντιμετώπιση της πανδημίας».

Αξίζει να σημειωθεί, ότι στην προσπάθεια πληρέστερης αντιμετώπισης των μεγάλων αναγκών λόγω της πανδημίας, η διοίκηση της 4ης ΔΥΠΕ, ανακοίνωσε πρωτοβουλία για μετακίνηση σε Νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης εξειδικευμένων στη λειτουργία των ΜΕΘ νοσηλευτριών/τών, υποστηρίζοντας τις ΜΕΘ της πόλης.

Στο κάλεσμα αυτό ανταποκρίθηκε αμέσως ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό καθώς και μαίες από την Κρήτη, την Κομοτηνή και την Αθήνα και ήδη βρίσκονται στην Θεσσαλονίκη και εντάχθηκαν στη δύναμη του Ιπποκρατείου για να βοηθήσουν τους συναδέλφους τους.

«Η ενέργεια αυτή αποτελεί απόδειξη της ανθρώπινης ευαισθησίας τους, της απεριόριστης κοινωνικής ευθύνης που αισθάνονται και της επαγγελματικής τους ακεραιότητας, στοιχεία που καθημερινά αναδεικνύονται από τους εργαζόμενους στην στο χώρο της Υγείας στη χώρα μας» επισημαίνει ο κ Αντωνάκης, θέλοντας να ευχαριστήσει και να συγχαρεί  όσους έδειξαν αλληλεγγύη στο κάλεσμα της 4ης ΔΥΠΕ. Ο ίδιος ευχήθηκε τέλος, την ασφαλή ολοκλήρωση της αποστολής τους.

(ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...