Κορονοϊός: Οι ΗΠΑ συμφώνησαν για 100 εκατ. πρόσθετες δόσεις του εμβολίου της Pfizer

Σχεδόν δύο δισεκατομμύρια δολάρια για 100 εκατομμύρια πρόσθετες δόσεις του εμβολίου κατά της COVID-19 θα δαπανήσει η αμερικανική κυβέρνηση στην Pfizer/BioNTech. Γίνεται αντιληπτό πως γίνεται μεγάλη μάχη για τον περιορισμό της πανδημίας, μέσω του συγκεκριμένου εμβολίου, το οποίο έχει πάρει έγκριση στις ΗΠΑ.  

Οι ΗΠΑ αποφάσισαν να ενισχύσουν τον εφοδιασμό τους καθώς η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με αύξηση των λοιμώξεων. Έτσι, η εταιρεία θα παραδώσει τουλάχιστον 70 εκατομμύρια δόσεις έως τις 30 Ιουνίου και οι υπόλοιπες το αργότερο στις 31 Ιουλίου, όπως δήλωσε η Pfizer την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό δόσεων σε 200 εκατομμύρια για μια συνολική τιμή περίπου τεσσάρων δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η νέα συμφωνία έρχεται εν μέσω εκτόξευσης των μολύνσεων, καθώς οι ΗΠΑ πρόσθεσαν περισσότερα από ένα εκατομμύριο νέα περιστατικά σε μόλις έξι ημέρες, σύμφωνα με ένα ρελέ του Reuters.

Τα εμβόλια της Pfizer έχουν ήδη διατεθεί σε ολόκληρη τη χώρα μετά τη λήψη της άδειας χρήσης έκτακτης ανάγκης στις αρχές του μήνα.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών των ΗΠΑ Άλεξ Αζάρ, «αυτή η νέα ομοσπονδιακή αγορά μπορεί να δώσει στους Αμερικανούς ακόμη περισσότερη εμπιστοσύνη ότι θα έχουμε εφοδιασμό για να εμβολιάσουμε κάθε Αμερικανό που το θέλει μέχρι τον Ιούνιο του 2021».

«Η εξασφάλιση περισσότερων δόσεων από την Pfizer και τη BioNTech για παράδοση το δεύτερο τρίμηνο του 2021 επεκτείνει περαιτέρω την προσφορά δόσεων σε όλο το χαρτοφυλάκιο της Operation Warp Speed».

Η κυβέρνηση έχει επίσης την επιλογή να αποκτήσει έως και 400 εκατομμύρια επιπλέον δόσεις του εμβολίου.

Πάνω από μισό εκατομμύριο άνθρωποι έχουν εμβολιαστεί

Περισσότεροι από 600.000 Αμερικανοί έχουν λάβει τις πρώτες δόσεις του εμβολίου για τον κορονοϊό, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC).

Το πρώτο κύμα εμβολιασμών αφορά μέχρι τώρα τους εργαζόμενους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης και στους τροφίμους γηροκομείων, καθώς και σε μερικούς κορυφαίους κυβερνητικούς αξιωματούχους.

Οι Αμερικανοί που βρίσκονται σε «μη απαραίτητες» θέσεις εργασίας θα πρέπει πιθανότατα να περιμένουν μήνες για τη σειρά τους.

Πηγή: Naftemporiki / Reuters

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...