Κορονοϊός: «Οι 200 από τους 480 διασωληνωμένους θα πεθάνουν» – Σοκαριστική δήλωση γνωστού εντατικολόγου

Τουλάχιστον οι 200 ασθενείς από τους 480 διασωληνωμένους, που ανακοινώθηκαν σήμερα Τετάρτη (18/11) από τον ΕΟΔΥ, θα χάσουν τη ζωή τους από τον κορονοϊό, ενώ σε αυτούς θα προστεθούν και όσοι καταλήξουν ενώ νοσηλεύονται σε απλές μονάδες, δήλωσε ο καθηγητής πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

«Προφανώς θα αυξηθούν οι νεκροί, όμως αυτό είναι το τίμημα που πληρώνουμε σε αυτή τη φάση. Ας μας γίνει το μάθημα πάθημα, ώστε να μην ξαναφτάσουμε εδώ», τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3.

Εξήγησε ότι η καραντίνα είναι αποτελεσματική όσο και ο κάθε ένας από εμάς τηρεί τα μέτρα, καθώς δεν μπορεί να υπάρχει ένας αστυνομικός δίπλα σε κάθε πολίτη.

Σχετικά με το άνοιγμα της αγοράς, ο κ. Βασιλακόπουλος τόνισε πως πρώτα θα πρέπει να ελεγχθεί η τεράστια διασπορά και στη συνέχεια να ανοίξουν οι δραστηριότητες που δεν λειτουργούν πρόβλημα.

Φέρνοντας ως παράδειγμα το λιανεμπόριο πρότεινε να λειτουργεί με ραντεβού όπως τα κομμωτήρια.

Για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, εκτίμησε ότι ακριβώς επειδή η πανδημία είναι σε έξαρση τα αποτελέσματα των μελετών θα έρθουν γρήγορα και εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι θα είναι ασφαλές.

Κάλεσε τον κόσμο να σταματήσει να φοβάται τα εμβόλιο καθώς κίνδυνος υπάρχει μόνο για την έλλειψή τους, ενώ τόνισε ότι αν θέλει κάποιος να δει πώς είναι ένας κόσμος χωρίς εμβόλιο, το 2020 αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...