Κορονοϊός: «Όχι» στα προνόμια των… λίγων εμβολιασμένων λέει η Μέρκελ

«Nein» (σ.σ. «Όχι») ήταν η ξεκάθαρη απάντηση της γερμανίδας καγκελάριου, στο ενδεχόμενο παραχώρησης προνομίων στους εμβολιασμένους κατά του κορονοϊού, «όσο ο αριθμός των εμβολιασμένων είναι τόσο μικρότερος από τον αριθμό εκείνων που περιμένουν να εμβολιαστούν».

Αυτό διευκρίνισε η Άγκελα Μέρκελ σε συνέντευξή της στην «Frankfurter Allgemeine Zeitung», ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι το κράτος δεν μπορεί να αναμιχθεί στις ιδιωτικές συναλλαγές, αλλά και το γεγονός ότι θα πρέπει να διευκρινιστεί εάν οι εμβολιασμένοι παραμένουν μολυσματικοί.

Η ιδία, επεσήμανε πάντως, ότι η διαχείριση του ζητήματος μπορεί να αλλάξει στο μέλλον: «Όταν θα έχουμε προσφέρει τη δυνατότητα εμβολιασμού σε αρκετούς και κάποιοι από αυτούς δεν θέλουν καν να εμβολιαστούν, θα πρέπει να σκεφτούμε να δώσουμε σε εμβολιασμένους πρόσβαση σε κάποιους τομείς. Αλλά δεν βρισκόμαστε ακόμη εκεί», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται πως η καγκελάριος εμφανίστηκε πεπεισμένη για την διάθεση των Γερμανών να εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού.

«Περισσότερα εμβόλια = Περισσότερη ευελιξία»

«Δεν είναι καθόλου άσχημη – και συνεχώς αυξάνεται. Σε κάθε περίπτωση, δεν υπάρχει κανένας λόγος απαισιοδοξίας», σημείωσε, ενώ ταυτόχρονα απέκλεισε για μία ακόμη φορά το ενδεχόμενο υποχρεωτικού εμβολιασμού, εξηγώντας ότι υπάρχουν ήδη αρκετοί πρόθυμοι να εμβολιαστούν προκειμένου να επιτευχθεί η ανοσία της αγέλης.

Σε ό,τι αφορά τον εμβολιασμό της ίδιας, η Μέρκελ δήλωσε ότι θα τηρηθεί η προτεραιότητα των ηλικιωμένων και εκείνων οι οποίοι έχουν αναπόφευκτα στενή επαφή με πολλά άτομα. Πρόσθεσε δε, ότι «όταν θα έχουμε περισσότερα εμβόλια, θα έχουμε και μεγαλύτερη ευελιξία».

Διχασμένοι οι «27» για τα διαβατήρια εμβολιασμού

Σημειώνεται, ότι προς ένα σχέδιο έκδοσης πιστοποιητικών εμβολιασμού για τους πολίτες της ΕΕ που έχουν εμβολιαστεί κατά της Covid-19, αναμένεται να συμφωνήσουν να εργαστούν την Πέμπτη (25/02), οι αρχηγοί των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κατά την τηλεδιάσκεψη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου σε μια προσπάθεια διάσωσης της ερχόμενης τουριστικής σεζόν.

Ωστόσο, από τη μία Ελλάδα και Ισπανία, πιέζουν για το πιστοποιητικό εμβολιασμού, αλλά από την άλλη αντιδρούν σε αυτό Γαλλία και Γερμανία, με την Ευρωπαϊκή Ένωση να βρίσκεται προς το παρόν διχασμένη ως προς αυτό το θέμα.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...