Κορονοϊός: Ο θάνατος της νοσηλεύτριας στην Αυστρία δεν σχετίζεται με το εμβόλιο της AstraZeneca λέει ο ΕΟΦ (video)

Καμιά σχέση μεταξύ του εμβολίου της AstraZeneca κατά της Covid-19 και του θανάτου μιας νοσηλεύτριας από την Αυστρία στην οποία είχε χορηγηθεί δεν έδειξε η προκαταρκτική έρευνα, ανακοίνωσε την Τετάρτη (10/3) ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ).

Υπενθυμίζεται, ότι μετά το εν λόγω περιστατικό, σήμανε συναγερμός στην Αυστρία, η οποία ανακοίνωσε τη Δευτέρα (8/3) ότι σταμάτησε να χορηγεί την παρτίδα των εμβολίων που παρασκευάστηκαν από τη βρετανο-σουηδική φαρμακοβιομηχανία AstraZeneca, μετά τον θάνατο μιας νοσοκόμας που υπέκυψε σε «σοβαρές διαταραχές πήξης του αίματος» μερικές ημέρες μετά τον εμβολιασμό της.

Επίσης, μια από τις συναδέλφους της, ηλικίας 35 ετών, που εμβολιάστηκε με δόση από την ίδια παρτίδα, εκδήλωσε πνευμονική εμβολή αλλά τώρα βρίσκεται στο στάδιο της ανάρρωσης.  Δυο ακόμη περιπτώσεις «θρομβοεμβολικών επεισοδίων αναφέρθηκαν» μετά τους εμβολιασμούς με δόσεις από την ίδια παρτίδα, ανακοίνωσε ο ΕΜΑ.

«Η ποιότητα της παρτίδας αποτελεί αντικείμενο έρευνας»

Ωστόσο «δεν υπάρχει, επί του παρόντος, καμιά ένδειξη ότι ο εμβολιασμός είχε αυτές τις συνέπειες, που δεν συγκαταλέγονται στις αναφερόμενες παρενέργειες του εμβολίου αυτού», πρόσθεσε ο Οργασνιμός.

Σημειώνεται, ότι τέσσερις ακόμη ευρωπαϊκές χώρες, η Εσθονία, η Λιθουανία, η Λετονία και το Λουξεμβούργο, ανέστειλαν αμέσως τους εμβολιασμούς με δόσεις που προέρχονταν από την ίδια παρτίδα, η οποία παραδόθηκε σε 17 χώρες και που περιλάμβανε ένα εκατομμύριο εμβόλια. «Αν και ένα ποιοτικό ελάττωμα θεωρείται απίθανο σε αυτό το στάδιο, η ποιότητα της παρτίδας αποτελεί αντικείμενο έρευνας», επεσήμανε ο ΕΜΑ.

Ο ΕΟΦ διέψευσε ότι η Ελλάδα «πάγωσε» τους εμβολιασμούς με το συγκεκριμένο προϊόν

Σημειώνεται, πως το λετονικό πρακτορείο ειδήσεων, μετέδωσε την Τετάρτη (10/3) πως η Ελλάδα και ορισμένες ακόμα χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης πάγωσαν προληπτικά τη χρήση της εν λόγω παρτίδας εμβολίου, με αριθμό ABV5300, καθώς υπήρχαν ανησυχίες ότι είναι ελαττωματική, κάτι το οποίο διέψευσε ο ΕΟΦ.

Από την αρχή των εκστρατειών εμβολιασμού κατά του κορονοϊού, περιπτώσεις ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους ενώ είχαν εμβολιαστεί λίγο νωρίτερα αναφέρθηκαν σε ορισμένες χώρες. Οι πολύ λίγοι αυτοί θάνατοι, που εξετάστηκαν πολύ προσεκτικά, δεν αποδίδονται επί του παρόντος στο εμβόλιο.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...