Κορονοϊός: Ο Σαρηγιάννης μιλάει για… 3.600 κρούσματα και ο Δερμιτζάκης προτείνει: Ανοίξτε τα όλα, έξω ο κόσμος (video)

Αποκαρδιωτικά είναι τα όσα είπε στην εκπομπή «Live News» του «Mega», ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα, όπως τουλάχιστον δείχνουν οι προσομοιώσεις που χρησιμοποιούν οι επιστήμονες, για να «προβλέψουν» το μέλλον της πανδημίας στην Ελλάδα. Μετά και τα τελευταία στοιχεία από τον ΕΟΔΥ.

Την ώρα που σημειώνει αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων και διασωληνωμένων, ο Μανώλης Δερμιτζάκης κάνει τη δική του πρόταση – ανατροπή, αναφέροντας: «Ανοίξτε τα όλα, έξω ο κόσμος»…

Την ώρα που ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, στέλνει, μάλιστα, τελεσίγραφο να βρεθούν 200 ιδιώτες γιατροί, που θα συμβάλλουν εθελοντικά στην πανδημία του κορονοϊού, διαφορετικά θα ζητήσει από τον πρωθυπουργό την επίταξή τους.

Πιο αναλυτικά…

«Η δυναμική είναι τέτοια που θα μας οδηγήσει σε μεγαλύτερους αριθμούς. Και στα 3.600 κρούσματα προς το τέλος του μήνα», είπε ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης, για να προσθέσει ότι με τα κρούσματα που υπάρχουν σε Αττική αλλά και Θεσσαλονίκη, δεν μπορεί να γίνει άνοιγμα του lockdown, το επόμενο δεκαπενθήμερο.

«Δεν είναι όλα καλά, η Αττική προφανέστατα έχει πρόβλημα, η Θεσσαλονίκη ανεβαίνει…», είπε. Το πιο σημαντικό είναι, όμως, ότι με βάση τις προσομοιώσεις των επιστημόνων, τα κρούσματα θα ανέβουν κι άλλο.

«Αυτό που εμείς βλέπουμε από τις προσομοιώσεις, είναι κάτι πολύ χειρότερο από αυτό που ζούμε αυτή τη στιγμή… Συνεχή αύξηση. Αν ανοίξουν μαγαζιά θα έχουμε επιβάρυνση. Να ανοίξουμε όταν οι δραστηριότητες έχουν κατάλληλες υποδομές για να λειτουργήσουν με ασφάλεια», πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι ο κύριος Σαρηγιάννης, είχε μιλήσει στο παρελθόν για 3.000 κρούσματα μέχρι το τέλος Μαρτίου και… δυστυχώς, επαληθεύτηκε.

Να ανοίξουν τα πάντα και να βγει ο κόσμος έξω από το σπίτι, σε χώρους καλά αεριζόμενους και να ανασταλλούν όλοι οι περιορισμοί στις μετακινήσεις παρά το αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων κορονοϊού και διασωληνωμένων, ζητεί ο καθηγητής του Πανεπιστημίου της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης.

Την παρέμβασή του αυτή ο Μανώλης Δερμιτζάκης την έκανε μέσω Facebook. Αναλυτικά τι έγραψε: «Η κατάσταση στην Ελλάδα είναι κρίσιμη. Η μόνη λύση είναι μεταφορά όλων των πολιτών και των δραστηριοτήτων σε εξωτερικούς χώρους! Σχολεία, εργασία, κοινωνικές επαφές, λιανικό εμπόριο έξω ή σε συνεχώς αεριζόμενους χώρους με ανοιχτά παράθυρα. Ανοίξτε την εστίαση έξω. Επίσης, αναστολή όλων των απαγορεύσεων μετακινήσεων, ώστε ο κόσμος να μοιραστεί σε πάρκα για αναψυχή και άθληση. Τέλος βάλτε υποδομές σε πάρκα (μικροπωλητές με φαγητό, καφέ κ.λπ), ώστε να ενθαρρυνθεί ο κόσμος να μείνει πολλή ώρα έξω σε πάρκα.

Φορέστε πουλόβερ, μπουφάν, παλτό, ρούχα του σκι και ό,τι άλλο χρειάζεται για να αντέξετε το κρύο. Και φυσικά μάσκα παντού και πάντα».

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...