Κορονοϊός: Ο Πούτιν «σηκώνει τα μανίκια» την Τρίτη – Θα λάβει ένα από τα τρία ρωσικά εμβόλια

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, έκανε γνωστό τη Δευτέρα (22/03) ότι προτίθεται να εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού, την Τρίτη 23 Μαρτίου. «Ο εμβολιασμός είναι προαιρετική επιλογή του κάθε ανθρώπου, προσωπική του απόφαση. Πρέπει να σας πω ότι ο ίδιος προτίθεμαι να κάνω το εμβόλιο αύριο», επεσήμανε κατά τη διάρκεια σύσκεψης που είχε θέμα την αύξηση της παραγωγής των εμβολίων κατά του κορονοϊού.

Λίγο αργότερα, ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ, επανέλαβε την είδηση, λέγοντας ότι ο Πούτιν θα δεχτεί ένα από τα τρία ρωσικά εμβόλια, χωρίς ωστόσο να αποκαλύψει ποιο θα είναι αυτό που θα επιλέξει. «Θα είναι ένα από τα τρία δικά μας εμβόλια», διευκρίνισε ο Πεσκόφ απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, εμνώ προσέθεσε ότι «όλα τους είναι καλά και αξιόπιστα».

Εμβολιασμός χωρίς… κάμερες

Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι ο εμβολιασμός του Πούτιν δεν θα αποτελέσει δημόσια εκδήλωση, όπως αυτός των πολιτικών σε άλλες χώρες. «Όχι δεν αναμένουμε ότι αυτό θα είναι μια δημόσια εκδήλωση», είπε ο Πεσκόφ.

Ο ρώσος πρόεδρος, μιλώντας κατά την διάρκεια της σύσκεψης, η οποία μεταδόθηκε από την τηλεόραση, είπε ότι η Ρωσία έχει υπογράψει διεθνείς συμφωνίες για να προμηθεύσει το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V σε εκατομμύρια ανθρώπους. Είπε επίσης ότι ήταν ζωτικής σημασίας να αυξηθεί η παραγωγή εμβολίων στην Ρωσία, όπου 4,3 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου.

Υπενθυμίζεται, ότι δεν αποκλείεται το ρωσικό εμβόλιο «Sputnik V» να χορηγείται σε λίγο διάστημα και σε πολίτες της Γερμανίας, αφού ήδη εκφράστηκαν οι πρώτες θετικές αντιδράσεις… Συγκεκριμένα, ο υπουργός Υγείας της Γερμανίας, Γενς Σπαν, δήλωσε την Παρασκευή (19/03) ότι θα τασσόταν υπέρ μιας συμφωνίας με τη Μόσχα για την προμήθεια του εμβολίου αυτού κατά του κορονοϊού (το οποίο μάλιστα στα τέλη του Φεβρουαρίου προέκυψε αποτελεσματικό και ενάντια στις μεταλλάξεις, όπως ανακοινώθηκε.

«Μπορώ να φανταστώ να καταλήγουμε σε συμβόλαια -και να καταλήγουμε γρήγορα» είπε στη διάρκεια της εβδομαδιαίας συνέντευξης Τύπου, και πρόσθεσε ότι η Γερμανία βρίσκεται σε στενή επικοινωνία με τη Ρωσία για θέματα που αφορούν το εν λόγω εναίσιμο.

Προϋπόθεση, ωστόσο, είναι να δοθούν λεπτομέρειες σχετικά με την ποσότητα των δόσεων εμβολίου που μπορεί να παραδοθεί, είπε ο υπουργός. «Είμαι πολύ υπέρ του να το κάνουμε σε εθνικό επίπεδο, αν η ΕΕ δεν κάνει κάτι» πρόσθεσε.

Το Sputnik V θα παράγεται και στην Ιταλία

Αξίζει να σημειωθεί, επίσης, ότι το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (RDIF) υπέγραψε συμφωνία με την φαρμακευτική εταιρεία «Adienne», που έχει την έδρα της στην Ελβετία, για την παραγωγή του ρωσικού εμβολίου και στην Ιταλία.

Αυτό ανέφερε σε ανακοίνωσή του το ιταλορωσικό εμπορικό επιμελητήριο, προσθέτοντας ότι η κίνηση αυτή ανοίγει τον δρόμο για την δημιουργία της πρώτης μονάδας παραγωγής του «Sputnik V» στην Ευρώπη ενώ η ιταλική παραγωγή προγραμματίζεται να ξεκινήσει τον Ιούνιο. Αξίζει να σημειωθεί, επίσης, ότι η Ρωσία βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις και για ανάλογες συμφωνίες σε Γερμανία και Γαλλία.

Συμφωνίες Ρωσίας με εταιρίες σε Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία και Γερμανία

Το ρωσικό Ταμείο άμεσων επενδύσεων (RDIF) ανακοίνωσε τη Δευτέρα (19/3) ότι έχει καταλήξει σε συμφωνίες παραγωγής του εμβολίου κατά της Covid-19 Sputnik V «με εταιρίες της Ιταλίας, της Ισπανίας, της Γαλλίας και της Γερμανίας», εν αναμονή της έγκρισής του από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Υπάρχουν αυτήν τη στιγμή κι άλλες συζητήσεις σε εξέλιξη προκειμένου να αυξηθεί η παραγωγή εντός της ΕΕ. Αυτό θα επιτρέψει να αρχίσουμε να προμηθεύουμε την ευρωπαϊκή εσωτερική αγορά με το Sputnik-V μετά την έγκρισή του από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων», επισήμανε σε ένα δελτίο τύπου ο επικεφαλής του Ταμείου Κίριλ Ντμίτριεφ.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...