Κορονοϊός: «Ο εμβολιασμός είναι η ελπίδα, δεν σημαίνει το τέλος» – Τι λένε οι ειδικοί (video)

Το μήνυμα ότι «ο εμβολιασμός είναι η ελπίδα, δεν σημαίνει το τέλος» έστειλε το πρωί της Πέμπτης η πρόεδρος της Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου, επισημαίνοντας ότι «παράλληλα με όλα αυτά που τηρούμε όλους τους μήνες θα χρειαστεί να τα τηρούμε για λίγο ακόμα».

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, σχετικά με τις αλλεργίες στο εμβόλιο, διευκρίνισε«υπάρχουν στου καθενός το ιστορικό, εδώ μιλάμε για αλλεργίες που οδήγησαν το άτομο στο γιατρό για αδρεναλίνη», εξηγώντας ότι σε αυτές τις περιπτώσεις θα υπάρξει εμβολιασμός σε ειδικά κέντρα.

Για τις λιγότερες δόσεις είπε:

«Οι λιγότερες δόσεις δεν αφορούν στη δική μας χώρα, αλλά σε όλες. Καμία άλλη χώρα δε θα πάρει περισσότερες δόσεις» είπε, επισημαίνοντας ότι αυτός ο εμβολιασμός διέπεται από τις αρχές τις ισότητας και της δικαιοσύνης.

Εξήγησε ότι ο διαδοχικός εμβολιασμός ήταν εξ αρχής γνωστή πρακτική. «Ξέραμε ότι δεν θα είχαμε όλες τις δόσεις από την αρχή», είπε και συμπλήρωσε πως ο αρμόδιος υπουργός κ.Κοντοζαμάνης, «είχε προβλέψει από την αρχή να υπάρχουν παραγγελίες από πολλές εταιρείες. Έτσι, θα υπάρχει συνεχής προμήθεια και ο εμβολιασμός θα διαρκέσει μερικούς μήνες».

Όσον αφορά στις δύο εκατομμύρια δόσεις που είχαν διατυπωθεί είπε πως δεν περιμέναμε τόσες, αλλά είχε ειπωθεί πως αν υπάρξουν θα μπορούμε να τις διαχειριστούμε.

«Είναι φυσικό να αρνούνται και να διστάζουν κάποιοι άνθρωποι για το εμβόλιο» είπε για τους αρνητές, αλλά εξήγησε πως «πάντα όταν ξεκινά νέο εμβόλιο υπάρχει ενημέρωση, δε θα την κάνουμε όμως αν δεν έχουμε το εμβόλιο στα χέρια μας». Άλλωστε «όταν αρχίσει ο εμβολιασμός εδώ, θα υπάρχει μεγάλη εμπειρία από άλλες χώρες» επισήμανε.

Ως προς την προτεραιότητα στον εμβολιασμό είπε πως θα υπάρξει και μεταξύ των υγειονομικών, αφού θα εμβολιαστούν πρώτα εκείνοι που είναι στην πρώτη γραμμή. Θα ακολουθήσουν κλειστές δομές, όπως τα γηροκομεία, αλλά και άνθρωποι με σοβαρά προβλήματα υγείας.

«Αν κάνω το εμβόλιο και νοσήσω, σημαίνει ότι δεν επέδρασε το εμβόλιο», είπε, ενώ στο ερώτημα του αν μπορεί να κάνει το εμβόλιο κάποιος που έχει ήδη νοσήσει και ιαθεί, είπε πως «προς το παρόν, ξέρουμε ότι τα αντισώματα κρατούν έξι μήνες, οπότε μετά το άτομο που έχει ιαθεί, θα ωφεληθεί αν το κάνει».

Καταλήγοντας, τόνισε ότι «έγκυες και θηλάζουσες δεν εμβολιάζονται. Αν το έχει κάνει κάποια όμως τυχαία, δεν αποτελεί σύσταση η διακοπή της κύησης».

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...