Κορονοϊός: Ο «εφιάλτης» επιστρέφει στις ΜΕΘ της Αττικής – Γεμάτες κατά 80%

Μαζί με την αύξηση των κρουσμάτων, έχει επιστρέψεις και ο «εφιάλτης» για τα νοσοκομεία της Αττικής (από την Πέμπτη 11 του μήνα ισχύουν νέα έκτακτα μέτρα).

Βλέπετε, μετά την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού, σημειώνεται ραγδαία αύξηση και στους νοσηλευόμενους επιβεβαιώνοντας με τον χειρότερο τρόπο τους φόβους των λοιμωξιολόγων, αλλά και της κυβέρνησης που οδηγήθηκε στην οδυνηρή λύση του lockdown.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ οι ΜΕΘ γεμίζουν σταδιακά και η πληρότητα των ΜΕΘ στα νοσοκομεία αναφοράς της Αττικής είναι 80%. Το σύνολο των ΜΕΘ είναι 317 και από αυτές μόλις οι 43 είναι κενές δηλαδή ποσοστό πληρότητας 80%.

Στο νοσοκομείο Θριάσιο που εφημερεύει σήμερα από το πρωί (10/2) προσέρχονται πολλά περιστατικά κορονοϊού. Τα κενά κρεβάτια στο Θριάσιο είναι μόνο τρία. Στο Ασκληπιείο υπάρχουν αυξημένα περιστατικά καθώς από το πρωί προσέρχονται ασθενείς. Χθες Τρίτη 9/2 στην εφημερία του Αττικού νοσοκομείου εισήχθησαν 19 ασθενείς με κορονοϊό και στην εφημερία του Ευαγγελισμού 25 ασθενείς με κορονοϊό.

Τα ποσοστά ξεγελάνε για τον πραγματικό αριθμό κενών κλινών ΜΕΘ. Κάθε ημέρα οι ασθενείς στις ΜΕΘ αυξάνουν με ανησυχητικό ρυθμό. Οι διαθέσιμες ΜΕΘ στην Αττική για κορονοϊό μέχρι χθες ήταν 205 και από σήμερα 217 κλίνες. Για να ανταπεξέλθει στις ανάγκες το νοσοκομείο Ευαγγελισμός άνοιξε πάλι τη ΜΑΦ 12 κλινών. Είχε κλείσει και είχαν ξεκινήσει εργασίες ανακαίνισης. Ήδη σε αυτή τη ΜΑΦ βρίσκονται 3 διασωληνωμένοι και σύνολο στις ΜΕΘ του Ευαγγελισμού 34 ασθενείς. Διασωληνωμένοι ασθενείς άλλων παθήσεων βρίσκονται σε κλινικές σε λίστα αναμονής αναζητώντας ΜΕΘ στον ιδιωτικό τομέα.

Στο Σωτηρία έχουμε ρεκόρ ασθενών στις ΜΕΘ. Το σύνολο είναι 69 στις 84 κλίνες. Ευτυχώς λειτούργησαν οι 50 κλίνες δωρεά της Ελληνικής Βουλής.

«Στα εφημερεύοντα νοσοκομεία προσέρχονται πια πολλοί ασθενείς και με άλλες λοιμώξεις», αναφέρει η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ και συνεχίσει:

ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΔΙΑΘΕΤΟΥΜΕ 317 ΚΛΙΝΕΣ ΜΕΘ ΓΙΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟ

-ΚΑΛΥΜΜΕΝΕΣ ΕΙΝΑΙ οι 274
-ΚΕΝΕΣ ΚΛΙΝΕΣ ΜΕΘ 43
-ΠΟΣΟΣΤΟ κάλυψης ΜΕΘ 80%

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΑΝΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

ΚΑΤ: 6 ασθενείς στις 7 κλίνες
ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ: 14 ασθενείς στις 14 κλίνες
ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ: 11 ασθενείς στις 11 κλίνες
ΣΩΤΗΡΙΑ: 69 ασθενείς στις 84 κλίνες
ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ: 34 ασθενείς στις 44 κλίνες
ΕΛΠΙΣ: 6 ασθενείς στις 6 κλίνες
ΝΙΜΙΤΣ: 4 ασθενείς στις 4 κλίνες
ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ: 9 ασθενείς στις 12 κλίνες
ΑΤΤΙΚΟ: 11 ασθενείς στις 23 κλίνες
ΘΡΙΑΣΙΟ: 10 ασθενείς στις 12 κλίνες

ΠΟΣΟΣΤΟ ΚΑΛΥΨΗΣ 80%».

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...