Κορονοϊός: Νοσοκόμα στην Ουαλία βγήκε θετική, τρεις εβδομάδες μετά την πρώτη δόση του εμβολίου

Μια νοσοκόμα που εργάζεται στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας της Ουαλίας, διαγνώστηκε θετική στον κορονοϊό, τρεις εβδομάδες, αφού είχε λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου των «Pfizer/BionTech».

Οι ειδικοί έχουν προειδοποιήσει ότι τα εμβόλια κατά της Covid μπορεί να χρειαστούν εβδομάδες για να δημιουργήσουν ανοσία και έχουν προειδοποιήσει ότι οι άνθρωποι πρέπει να συνεχίσουν να ακολουθούν τους υγειονομικούς κανόνες, ακόμα και μετά τον εμβολιασμό τους.

Η νοσοκόμα ανέφερε πως βρέθηκε θετική, ενώ περίμενε να λάβει τη δεύτερη δόση του εμβολίου, με την οποία θα μπορούσε να «χτίσει» ανοσία 95% απέναντι στη λοίμωξη.

Στο μεταξύ, ο καθηγητής Tim Spector, ο οποίος είναι επικεφαλής εφαρμογής επιδημιολογικής έρευνας για κινητές συσκευές, αποκάλυψε επίσης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι και άλλα εκπαιδευόμενα μέλη του προσωπικού του NHS ανέφεραν ότι βγήκαν θετικά στον ιό, μετά τη λήψη της πρώτης δόσης. «Λαμβάνουμε αναφορές για νέες μολύνσεις, μερικές αμέσως μετά τον εμβολιασμό», ανέφερε στο Twitter.

«Θυμηθείτε ότι οι εμβολιασμοί χρειάζονται αρκετές εβδομάδες για να έχουν προληπτικό αποτέλεσμα», πρόσθεσε. Μιλώντας στο «BBC», η νοσοκόμα από την Ουαλία που κόλλησε τον ιό μετά το εμβόλιο είπε ότι ένιωσε «θυμωμένη και απογοητευμένη».

«Μου έδωσε ηρεμία. Με έκανε να νιώθω ασφαλέστερη και ότι έκανα το σωστό για την οικογένειά μου… Αλλά μου έδωσε, τελικά, μια ψευδή αίσθηση ασφάλειας», υπογράμμισε.

Η νοσοκόμα ισχυρίστηκε ότι την ενημέρωσαν πως θα χρειαστούν δέκα ημέρες μετά την πρώτη δόση για να προστατευθεί. Τρεις εβδομάδες μετά το τρύπημα, είπε ότι άρχισε να αισθάνεται αδιαθεσία με συμπτώματα κορονοϊού: υψηλός πυρετός, δύσπνοια κι έντονος βήχας, ενώ όταν το τεστ που έκανε, βγήκε θετικό, αισθάνθηκε «σοκαρισμένη».

(πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...