Κορονοϊός: Νοσηλεύτριες και από την Κέρκυρα μεταβαίνουν εθελοντικά στη Θεσσαλονίκη

Η αγάπη και η προσφορά στον συνάνθρωπο τις δύσκολες ώρες της πανδημίας δεν έχει… σύνορα, ειδικά για τους ανθρώπου του νοσηλευτικού προσωπικού.

Ακολουθώντας το παράδειγμα των συναδέλφων τους από την Κρήτη, τα Γιάννενα, την Κομοτηνή, το Άργος και άλλες περιοχές της χώρας, τρεις νοσηλευτές από την Κέρκυρα εκδήλωσαν την εθελοντική τους προσφορά στη διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας, ώστε να συνδράμουν στην προσπάθεια των συναδέλφων τους στη Θεσσαλονίκη, μια πόλη που αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα με τον κορονοϊό.

Πρόκειται για έναν νοσηλευτή της ΜΕΘ και δύο νοσηλεύτριες, που θα μεταβούν αεροπορικώς, νωρίς το πρωί της Παρασκευής (20/11), στη συμπρωτεύουσα και στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, προκειμένου να βοηθήσουν ανιδιοτελώς στη δύσκολη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

«Υποκλίνομαι στο μεγαλείο ψυχής, ανθρωπιάς και επαγγελματισμού της Δέσποινας, της Αγάπης και του Μιχάλη που εθελοντικά προσφέρθηκαν να βοηθήσουν τους συναδέλφους τους, στις δύσκολες στιγμές, στην Θεσσαλονίκη. Είμαι υπερήφανος γι’ αυτούς και τους εύχομαι να έχουν υγεία και καλή δύναμη στο έργο τους», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας Λεωνίδας Ρουμπάτης.

Από τη μεριά τους οι νοσηλευτές ανέφεραν πως «η συμμετοχή τους είναι μία πράξη αυτονόητη, αφού θεωρούν ότι σε μια τέτοια κρίσιμη στιγμή για το υγειονομικό σύστημα της Θεσσαλονίκης και του αγώνα που δίνουν οι συνάδελφοι τους , η συμβολή όλων των υγειονομικών είναι απαραίτητη».

Με τριαντάφυλλα υποδέχθηκαν τις 10 νοσηλεύτριες από την Κρήτη

Υπενθυμίζεται ότι με τριαντάφυλλα υποδέχθηκαν το βράδυ της Τετάρτης (18/11) στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» οι επικεφαλής της 3ης και 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας και ένας δημοσιογράφος, τις δέκα νοσηλεύτριες που ταξίδεψαν στη Θεσσαλονίκη από την Κρήτη για να προσφέρουν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους στη μάχη κατά του κορονοϊού. Για τις οποίες έκανε ειδική μνεία και ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Το ίδιο έχουν πράξει και με άλλες νοσηλεύτριες, όπως από την Κομοτηνή, το Άργος…

Δείτε την ανάρτηση του δημάρχου Άργους – Μυκηνών, Δημήτρη Καμπόσου:

*Στις φωτογραφίες είναι οι νοσηλεύτριες από το Άργος, την ώρα που ξεκινούν το ταξίδι τους για τη Θεσσαλονίκη (eurokinissi.gr).

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...