Κορονοϊός: Νέοι κανόνες μετά την άρση του lockdown – Τι θα αλλάξει στο λιανεμπόριο (video)

H καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου, παρουσιάζοντας τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα, στην τακτική ενημέρωση της Παρασκευής (05/03), μίλησε για το πώς θα έρθει η χαλάρωση των μέτρων και φαίνεται ότι μετά την άρση του lockdown θα αλλάξουν πολλά.

Με SMS, με συγκεκριμένο χρονικό όριο και… μια φορά την ημέρα είναι πιθανό να γίνονται τα ψώνια μετά το lockdown, αλλά και όχι όπου ο καθένας θέλει. Όλες οι αλλαγές που επεξεργάζεται η κυβέρνηση για το «άνοιγμα» μετά τη νέα σκληρή καραντίνα, παρουσίασε το «Mega» στο δελτίο ειδήσεων.

Όσο διανύουμε, ωστόσο, τη δύσκολη αυτή περίοδο, η κυβέρνηση σχεδιάζει το πώς θα είναι η ζωή μας μετά την άρση της καραντίνας. Τι θα γίνει μετά;

Αλλάζουν… πολλά μετά το lockdown

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Mega, η ζωή μετά το lockdown θα είναι πολύ διαφορετική. Ακόμα και τα ψώνια, όταν το λιανεμπόριο ανοίξει, θα είναι διαφορετικά.

Οι πολίτες θα ψωνίζουν εντός δύο χιλιομέτρων από το σπίτι τους, ή σε μαγαζιά εντός του δήμου στον οποίο μένουν. Για παράδειγμα, κάτοικος του Αγίου Δημητρίου μπορεί να πάει στο μεγάλο mall της περιοχής, όχι όμως και κάποιος που δεν είναι δημότης του εν λόγω δήμου. Δεν θα επιτρέπονται δηλαδή οι διαδημοτικές μετακινήσεις.

Η χρήση του SMS θα επιτρέπεται μόνο μία φορά την ημέρα, για τρεις ώρες και για απόσταση εντός 2 χιλιομέτρων ή για καταστήματα εντός του δήμου κατοικίας.

Σ’ αυτό τον αριθμό θα στέλνουμε μήνυμα

Υπάρχει και εδώ μία αλλαγή, καθώς όπως έχει γίνει γνωστό, θα στέλνουμε λοιπόν SMS στο 13032. Οι πολίτες θα μπορούν να στέλνουν μόνο ένα μήνυμα ανά 24ωρο σε αυτόν τον κωδικό. Σημειώνεται πως αναμένεται να προβλέπεται μια μοναδική εξαίρεση: Σε περιφερειακές κυρίως κοινότητες και δήμους στους οποίους μπορεί να μην υπάρχει ένα κατάστημα για την κάλυψη κάποιας ανάγκης σε ακτίνα 2χλμ ή μέσα στο δήμο, θα υπάρχει τότε δυνατότητα να μετακινηθεί κάποιος εκτός των προκαθορισμένων ορίων.

Υπενθυμίζεται ότι με βάση τα νέα αυστηρά μέτρα στη χώρα, που ανακοινώθηκαν την Τετάρτη (03/03), ποιες άλλες περιοχές είναι στο «βαθύ κόκκινο» (επίπεδο «πολύ αυξημένου κινδύνου»), ενώ όλη η χώρα είναι στο «κόκκινο» («αυξημένος κίνδυνος).

Αυτό το νέο lockdown είναι η κορύφωση του τρίτου κύματος του κορονοϊού, με τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά να ανακοινώνει το απόγευμα της Παρασκευής (05/03), τη… διεύρυνση της λίστας με τις περιοχές που έχουν χρώμα… κόκκινο βαθύ, καθώς μπήκαν όλη η Φωκίδα και ο δήμος Ανωγείων στο Ρέθυμνο, κάτι που στη συγκεκριμένη περιοχή δέχτηκαν με ικανοποίηση.

Πηγή: Mega

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...