Κορονοϊός: Νέοι κανόνες για τις αφίξεις από 33 χώρες στη Μεγάλη Βρετανία (video)

Αυστηρούς κανόνες για τους επιβάτες που επιστρέφουν στη Μεγάλη Βρετανία από 33 «κόκκινες» χώρες του εξωτερικού θεσπίζει η κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον. Τα μέτρα περιλαμβάνουν υποχρεωτική καραντίνα για τουλάχιστον 10 μέρες, σε προκαθορισμένο ξενοδοχείο της Αγγλίας ή της Σκωτίας και με κόστος 1.750 στερλίνες.

Επίσης, δύο υποχρεωτικά διαγνωστικά τεστ κατά το δεκαήμερο του αποκλεισμού.

«Θα βάλουμε βαριά πρόστιμα για όσους δεν συμμορφώνονται. Θα επιβάλλεται πρόστιμο 1.000 λιρών για κάθε άφιξη από το εξωτερικό χωρίς υποχρεωτικό τεστ, 2.000 λιρών για όποιον φτάσει από το εξωτερικό που δεν κάνει το δεύτερο υποχρεωτικό τεστ, και μαζί αυτόματη παράταση της καραντίνας στις 14 ημέρες, και πρόστιμο 5.000 λιρών που μπορεί να φτάσει ως τις 10.000 λίρες για όσους δεν παραμείνουν για καραντίνα στο καθορισμένο ξενοδοχείο», δήλωσε ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ.

Τα κρούσματα του κορονοϊού στην Ισπανία ξεπέρασαν τα τρία εκατομμύρια και η χώρα αναφέρει καθημερινά εκατοντάδες θανάτους από την ασθένεια. Η κυβέρνηση παρατείνει τους περιορισμούς στις πτήσεις από τη Βρετανία, τη Βραζιλία και τη Νότια Αφρική.

«Στην περίπτωση του Ηνωμένου Βασιλείου, είναι η τέταρτη παράταση που αποφασίζουμε στο υπουργικό συμβούλιο μετά την πρώτη στις 22 Δεκεμβρίου, και σχετίζεται με την εξέλιξη της βρετανικής παράλλαξης. Συνεπώς, όπως έκαναν και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, και η κυβέρνηση της Ισπανίας παρέτεινε την απαγόρευση στις πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο ως τις 2 Μαρτίου στις 4 το απόγευμα», δήλωσε η υπουργός Υγείας Καρολίνα Ντάριας.

Στην παράταση των αυστηρών περιοριστικών μέτρων στη Γερμανία τουλάχιστον ως τα τέλη Φεβρουαρίου φαίνεται πως προσανατολίζεται η Άγκελα Μέρκελ. Τα κρούσματα στη χώρα μειώνονται καθημερινά, όμως η κυβέρνηση θα λάβει αποφάσεις με βάση τα στοιχεία για την εξάπλωση των μεταλλάξεων του ιού.

Πηγή: euronews

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...