Κορονοϊός: Νεκροί δύο εθελοντές που έκαναν το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech – Από φυσικά αίτια ο θάνατος

Τη ζωή τους έχασαν δύο εθελοντές στις ΗΠΑ, οι οποίοι έκαναν το εμβόλιο των «Pfizer» /«BioNTech» κατά του κορονοϊού. Από φυσικά αίτια ο θάνατος τους. Τι έγινε γνωστό…  

Αυτή η είδηση έρχεται να δημιουργήσει προβληματισμό, την ώρα που το γνωστό εμβόλιο βρίσκεται ένα βήμα πριν να λάβει έγκριση για διάθεση στους αμερικανούς πολίτες. Υπενθυμίζεται επίσης, πως στη Μεγάλη Βρετανία ήδη ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί με το συγκεκριμένο παρασκεύασμα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με επίσημο έγγραφο που δημοσίευσε η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), κατά τη διάρκεια των κλινικών δοκιμών στις ΗΠΑ πέθαναν έξι άτομα. Όπως διευκρινίζει στον παρακάτω πίνακα, οι δύο από τους έξι εθελοντές είχαν κάνει το εμβόλιο, και οι άλλοι τέσσερις είχαν λάβει το placebo φάρμακο.

Σύμφωνα με τα έγγραφα και οι δύο εθελοντές που έκαναν το εμβόλιο ήταν άνω των 55 ετών. Ο ένας από τους δύο εμφάνισε καρδιακή ανακοπή, 60 ημέρες μετά τη λήψη της δεύτερης δόσης του εμβολίου, ενώ έχασε τη ζωή του τρεις ημέρες αργότερα.

Ο άλλος ασθενής, ο οποίος ήταν παχύσαρκος και έπασχε από προϋπάρχουσα αθηροσκλήρωση πέθανε από αρτηριοσκλήρωση τρεις ημέρες μετά τη λήψη του πρώτου εμβολιασμού.

Σημειώνεται πως στις δοκιμές του εμβολίου πήραν συνολικά μέρος 37.796 εθελοντές. Από αυτούς, στους 18.904 χορηγήθηκε το εμβόλιο και στους 18.892 χορηγήθηκε φάρμακο placebo.

Το συγκεκριμένο εύρημα είναι ένα από τα πολλά σημαντικά νέα που παρουσιάζονται στο ενημερωτικό υλικό, το οποίο περιλαμβάνει περισσότερες από 100 σελίδες αναλύσεων δεδομένων από την FDA και από την Pfizer.

Πηγή: fda.gov

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...

Μάθε για την Kανναβιδιόλη (CBD) και τις ευεργετικές του ιδιότητες

Τα τελευταία χρόνια μετά την νομιμοποίηση του CBD στην Ελλάδα με περιεκτικότητα κάτω του 0,2% σε thc έχει μπει για να καλά στην καθημερινότητά...

Πότε κάνω Απολύμανση για τον κορωνοιό COVID-19;

Τον τελευταίο χρόνο άλλαξε δραστικά η ζωή όλων μας λόγο του κορωνοιού. Οι καθημερινές κοινωνικές και επαγγελματικές δραστηριότητες όλων μας ανεξαρτήτου ηλικίας πλήγηκαν και...