Κορονοϊός: «Ναι» για βιβλιοπωλεία, κομμωτήρια, «όχι» για λιανεμπόριο από τους λοιμωξιολόγους

Θετική είναι η εισήγηση των λοιμωξιολόγων, οι οποίοι συνεδρίασαν το μεσημέρι της Πέμπτης για να πάρουν αποφάσεις βάσει και των οποίων θα κινηθεί η κυβέρνηση, στο άνοιγμα μικρών βιβλιοπωλείων και κομμωτηρίων. Η λύση που προτείνεται για τα υπόλοιπα είναι του click away.

Σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, αυτό θα πρέπει να γίνει με πολλή προσοχή και για λίγες μέρες λόγω των εορτών.

Αντίθετα, εξέφρασαν την αντίθεσή τους ως προς το γενικότερο άνοιγμα του λιανεμπορίου καθώς θεωρούν ότι τη δεδομένη στιγμή και με την επιδημιολογική εικόνα που έχει η χώρα, αποτελεί πολύ μεγάλο ρίσκο.

Το click away σημαίνει παραγγέλνω το προϊόν και πηγαίνω συγκεκριμένη ώρα και το παραλαμβάνω απ’ έξω από το κατάστημα.

Του λόγου το αληθές επιβεβαίωσε και ο καθηγητής Μικροβιολογίας του ΕΚΠΑ, Αθανάσιος Τσακρής, ο οποίος σημείωσε ότι η εισήγηση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων θα είναι να γίνουν μικρά και προσεκτικά βήματα, όπως το άνοιγμα κομμωτηρίων ή των βιβλιοπωλείων, για να εκτονωθεί και λίγο ο κόσμος στις γιορτές μέσα στην πίεση που υπάρχει.

Όπως ανέφερε, υπάρχει πολύ μεγάλη πίεση στις νοσηλευτικές μονάδες, που φτάνει στο 90% στη Βόρεια Ελλάδα και το 80% στην Αττική και αυτό «φρενάρει» την κατάσταση σε ό,τι αφορά στο άνοιγμα.

Σύμφωνα με τον κ. Τσακρή, όλες οι χώρες της Ευρώπης κρατάνε τα περιοριστικά μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας σε τέτοιο επίπεδο ώστε να μπορεί να αντέξει το σύστημα Υγείας.

Το ζητούμενο σε αυτήν τη φάση είναι να ανταποκρίνεται το σύστημα υγείας, είπε και ανέφερε ότι υπάρχει επιβράδυνση της επιδημίας στη χώρα.

«Αλαλούμ» με το άνοιγμα των κομμωτηρίων – Άλλα λέει το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, άλλα ο Άδωνις

Νωρίτερα, επικράτησε «αλαλούμ» με το άνοιγμα των κομμωτηρίων, καθώς οι πληροφορίες που διακινήθηκαν στον Τύπο ήταν αντικρουόμενες.

Συγκεκριμένα, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών ανακοίνωσε ότι αναμένεται να ανοίξουν το Σάββατο ή την Κυριακή και όχι τη Δευτέρα. Όπως ανέφερε «στο πλαίσιο του σταδιακού ανοίγματος της αγοράς, αναμένεται τις επόμενες ημέρες –Σάββατο ή Κυριακή- να ξεκινήσουν τη λειτουργία τους τα κομμωτήρια. Αυτό έγινε γνωστό μετά από επικοινωνία που είχε ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου με τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Άδωνι Γεωργιάδη».

Ωστόσο, λίγο αργότερα ο Άδωνις Γεωργιάδης τα «μάζεψε». Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ALPHA, είπε ότι «το Επαγγελματικό Επιμελητήριο έχει κάνει μια ανακοίνωση. Κακώς έκανε ανακοίνωση, υπό την έννοια ότι δεν υπάρχει ακόμα καμία απόφαση». Πάντως, σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο κ. Γεωργιάδης ξεκαθάρισε ότι ασφαλώς τα κομμωτήρια έχουν προτεραιότητα να ανοίξουν.

Όπως και να έχει, όλες οι λεπτομέρειες για το πώς και πότε ακριβώς θα ανοίξουν τα βιβλιοπωλεία (εφόσον δώσει έγκριση και η κυβέρνηση) και τα κομμωτήρια, αναμένεται να ξεκαθαρίσει την Παρασκευή 11/12, σε σχετικές ανακοινώσεις που θα γίνουν από την κυβέρνηση, όπως προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...