Κορονοϊός: Μόνο στις ηλικίες 18-55 θα χορηγείται το εμβόλιο της AstraZeneca στην Ισπανία (video)

Σε περιορισμό της χρήσης του εμβολίου των «AstraZeneca»/Πανεπιστημίου Οξφόρδης στους κάτω των 55 ετών, ανακοίνωσε πως θα προχωρήσει το υπουργείο Υγείας της Ισπανίας την Παρασκευή (05/02), στον απόηχο ανάλογων αποφάσεων που έλαβαν κι άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

«Η επιτροπή δημόσιας υγείας, στη σημερινή συνεδρίαση και κατόπιν επιστημονικών αποδείξεων, έδωσε το πράσινο φως να οριστεί η ηλικία των 55 ετών ως η μέγιστη ηλικία για τον εμβολιασμό με το εμβόλιο της AstraZeneca», αναφέρει το ισπανικό υπουργείο Υγείας σε ένα δελτίο τύπου.

Ηλικιακό «Μπλόκο» από αρκετές χώρες

Δεν είναι λίγες η χώρες που έθεσαν ηλικιακά όρια για το εμβόλιο που έχουν αναπτύξει η βρετανο-σουηδική εταιρεία AstraZeneca και το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, λόγω της έλλειψης επαρκών δεδομένων για την αξιολόγηση των κινδύνων στους πιο ηλικιωμένους πληθυσμούς. Συγκεκριμένα, η Γαλλία, η Γερμανία, το Βέλγιο, η Δανία και η Σουηδία, ενώ ενδέχεται να προστεθεί στη λίστα και η Ολλανδία, έχουν ορίσει όρια ηλικίας για το συγκεκριμένο εμβόλιο. Από την άλλη, η Ελβετία έριξε «πόρτα» στο εμβόλιο της «AstraZeneca» και ζήτησε επιπλέον δεδομένα.

Όπως ανακοινώθηκε, μάλιστα, το εμβόλιο της «AstraZeneca» είναι αποτελεσματικό και για τη βρετανική μετάλλαξη.

Ελλάδα: Στις 12 Φεβρουαρίου οι εμβολιασμοί των κάτω των 65 ετών

Στις 12 Φεβρουαρίου, θα ξεκινήσουν να εμβολιάζονται οι πολίτες 60-64 ετών με το εμβόλιο της AstraZeneca στην Ελλάδαόπως αποφάσισε η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών κατά τη συνεδρίασή της την Παρασκευή (05/02).

Η Ελλάδα «μπλόκαρε» επίσης τη χρήση του εν λόγω εμβολίου για τους πολίτες που έχουν ξεπεράσει το 65ο έτος της ηλικίας τους, εξαιτίας του γεγονότος ότι δεν είναι επαρκή τα στοιχεία σχετικά με την αποτελεσματικότητα του, καθώς δεν είχαν συμμετάσχει αρκετοί εθελοντές αυτής της ηλικιακής ομάδας στις κλινικές δοκιμές.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, στις 8 του μηνός αναμένεται να φτάσουν στη χώρα περί τις 410.000 δόσεις του εμβολίου των AstraZeneca/Πανεπιστημίου της Οξφόρδης.

Υπενθυμίζεται ότι το εμβόλιο της «AstraZeneca» εναντίον της Covid-19 είναι το τρίτο που πήρε το «πράσινο φως» της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έπειτα από εκείνα των «Pfizer/BioNTech» και «Moderna», ενώ αναμένεται να ακολουθήσει αυτό της «Johnson & Johnson». Η χρήση του εγκρίθηκε, μάλιστα, από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων για τους άνω των 18 ετών, χωρίς ηλικιακό όριο.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...