Κορονοϊός: Μόλις 22 διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ στην Αττική – Εντολή για άνοιγμα νέων

Η κατάσταση με τις ΜΕΘ στην Αττική παραμένει πολύ δύσκολη, λόγω των κρουσμάτων κορονοϊού και η πίεση στο σύστημα υγείας παραμένει ασφυκτική με μόλις 22 διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ covid, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων, καταγγέλλει, μάλιστα, ότι επιχειρείται να λυθεί το πρόβλημα, με μετακινήσεις προσωπικού και μείωση των γενικών ΜΕΘ «που είναι ελάχιστες».

Αναφέρει ενδεικτικά ότι σε γενικά περιστατικά, υπάρχουν διασωληνωμένοι ασθενείς, εκτός ΜΕΘ, σε λίστα αναμονής.

«Μπαλώνουν μία τρύπα και ανοίγουν άλλη»

Ειδικότερα, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Μιχάλης Γιαννάκος αναφέρει ότι «με έγγραφο της 2ης ΥΠΕ που απέστειλε στις 16/02, εντέλλεται το νοσοκομείο «Αττικόν» να ανοίξει 10 νέες κλίνες ΜΕΘ, και το «Θριάσιο» να ανοίξει πέντε νέες κλίνες ΜΕΘ, μέσα σε μία ημέρα. Επειδή δεν έγιναν, μάλιστα, οι απαραίτητες προσλήψεις, μετακινήθηκαν γιατροί από άλλα νοσοκομεία του Πειραιά. Μπαλώνουν μία τρύπα και ανοίγουν άλλη…

Εξ αιτίας αυτού, εγγράφως δίνεται η δυνατότητα στα νοσοκομεία «ΝΙΚΑΙΑ», «ΤΖΑΝΕΙΟ», «ΘΡΙΑΣΙΟ» να μειώσουν τις διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ για γενικά περιστατικά, λόγω των μετακινήσεων των γιατρών».

Ο κ. Γιαννάκος σημειώνει ότι οι γενικές ΜΕΘ είναι ήδη γεμάτες και υπάρχουν διασωληνωμένοι ασθενείς, γενικά περιστατικά, που βρίσκονται σε κοινούς θαλάμους σε λίστα αναμονής για ΜΕΘ.

«Λιγότερες εισαγωγές»

Σύμφωνα με τον ίδιο, την Τρίτη (16/02) στα εφημερεύοντα νοσοκομεία της Αττικής είχαμε λιγότερες εισαγωγές «μάλλον λόγω κακοκαιρίας».

Ενδεικτικά στο Νοσοκομείο «Γεώργιος Γεννηματάς» που στις προηγούμενες εφημερίες εισάγονταν πάνω από 20 περιστατικά κορονοϊού την Τρίτη (16/02) εισήχθησαν οκτώ ασθενείς. Οι ασθενείς με κορονοϊό που νοσηλεύονται στις κλινικές είναι 46 στις 60 διαθέσιμες κλίνες.

Η κατάσταση στη ΜΕΘ της Αττικής

Στην Αττική από τις 217 κλίνες ΜΕΘ κορονοϊού, είναι καλυμμένες οι 195 και κενές οι 22, ενώ αναμένεται να ανοίξουν άλλες 15.

Ειδικότερα στις ΜΕΘ κορονοϊού της Αττικής η κατάσταση έχει ως εξής σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ:

  • ΚΑΤ: 6 ασθενείς στις 7 κλίνες. Ακόμη δεν άνοιξαν επιπλέον κλίνες
  • ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ: 14 ασθενείς στις 14 κλίνες.
  • ΣΩΤΗΡΙΑ: 80 ασθενείς στις 84 κλίνες.
  • ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ: 34 ασθενείς στις 44 κλίνες.
  • ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ: 11 ασθενείς στις 11 κλίνες.
  • ΕΛΠΙΣ: 6 ασθενείς στις 6 κλίνες.
  • ΝΙΜΙΤΣ: 4 ασθενείς στις 4 κλίνες.
  • ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ: 12 ασθενείς στις 12 κλίνες.
  • ΑΤΤΙΚΟ: 16 ασθενείς στις 23 κλίνες. Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, αναμένεται η καρδιοχειρουργική μονάδα να δοθεί ως ΜΕΘ κοροναϊού 10 κλινών με μετακινήσεις ιατρών.
  • ΘΡΙΑΣΙΟ: 12 ασθενείς στις 12 κλίνες. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, σχεδιάζεται να μειωθούν αντίστοιχες κλίνες της γενικής ΜΕΘ, για να αναπτυχθούν έως 5 κλίνες κορονοϊού, «με μεταφορά των διασωληνωμένων ασθενώς σε άλλες ΜΕΘ».

Υπενθυμίζεται ότι στην Αττική από τις 11 Φλεβάρη είναι σε ισχύ μέχρι και τις 28 του μήνα, έκτακτα μέτρα με αυστηρό lockdown για την καταπολέμηση του κορονοϊού.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...