Κορονοϊός: Μητέρα τεσσάρων παιδιών απολύθηκε γιατί αρνήθηκε να εμβολιαστεί – «Ήθελα περισσότερο χρόνο» (video)

Ερωτηματικά εγείρονται σχετικά με την απόλυση μιας 39χρονης μητέρας τεσσάρων παιδιών από τη δουλειά της σε γηροκομείο στο Ηράκλειο της Κρήτης, επειδή, όπως έγινε γνωστό, αρνήθηκε να κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε η ίδια στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ant1, δεν είναι αρνήτρια του εμβολίου, απλά ζήτησε χρόνο για να αποφασίσει τι θα κάνει…

«Γιατί φοβήθηκα να κάνω το εμβόλιο, αρχικά… ήθελα χρόνο. Ήταν κάθετοι από την αρχή, ή θα το κάνουμε ή θα απολυθούμε» ανέφερε η γυναίκα και υποστήριξε στις δηλώσεις της πως και άλλοι εργαζόμενοι αρνήθηκαν να εμβολιαστούν αλλά τελικά το έκαναν καθώς φοβήθηκαν ότι θα χάσουν τη δουλειά τους.

«Οι παρενέργειες του εμβολίου ήταν κάτι που δεν ξέραμε, δεν είχε βγει κάποιος να ενημερώσει, ένα εμβόλιο… Άλλοι λένε ότι είχαν παρενέργειες, αυτό με φόβισε.. Οι παρενέργειες. Δεν είμαι αρνήτρια του εμβολίου» δήλωσε η 39χρονη.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, η επιχείρηση σε ανακοίνωση της ξεκαθάρισε πως ο εμβολιασμός αν και δεν είναι υποχρεωτικός ζητήθηκε να γίνει στο προσωπικό για να υπάρχει πρόσθετη προστασία των τροφίμων της μονάδας φιλοξενίας ηλικιωμένων ατόμων.

Φοβόταν για τα παιδιά της

Όπως αναφέρεται στο εξώδικο που απέστειλε η ίδια στο Ίδρυμα που εργαζόταν, δε φοβόταν για τον εαυτό της αλλά για τα παιδιά της, καθώς αν – παρ’ελπίδα – χρειαζόταν να νοσηλευτεί, από ενδεχόμενη παρενέργεια, δεν υπάρχει κανένας να φροντίσει τα παιδιά της, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το cretalive.gr.

Υπήρχαν πιέσεις για να εμβολιαστεί

Η 39χρονη γυναίκα μίλησε στο Cretalive για συνθήκες πίεσης, σε καθημερινή βάση, ενώ όταν δεν εμβολιάστηκε, κατά το δεύτερο 15ήμερο του Ιανουαρίου οπότε έγινε η πρώτη δόση του εμβολίου στους εργαζόμενους του Ιδρύματος, ξεκίνησαν καθημερινές πιέσεις για να εμβολιαστεί.

«Ειδικότερα δε, αρχές Φεβρουαρίου του 2021, λίγες ημέρες πριν τη διενέργεια της δεύτερης δόσης εμβολιασμού, ενημερωθηκαμε ότι όποιος δεν προσκομίσει έγγραφο απόδειξης ότι έχει πραγματοποιήσει ραντεβού για τη διενέργειά του, θα απολυθεί» – αναφέρεται στο εξώδικο.

Η πρώην – πλέον – εργαζόμενη του Γηροκομείου εξηγεί ότι δεν αποκλείει τον εμβολιασμό της μελλοντικά, ζήτησε μόνο ένα εύλογο χρόνο για να σταθμίσει τα ιατρικά δεδομένα.

Επικαλούμενη μία σειρά από παράγοντες, μεταξύ των οποίων και ο στιγματισμός της ως «αρνήτρια», διεκδικεί την επιστροφή της στην εργασία της, κάνοντας λόγο για άκυρη, παράνομη και καταχρηστική απόλυση, η οποία δεν εδράζεται σε καμία αιτία, αφού άλλωστε όπως αναφέρει η 39χρονη, ουδέποτε είχε δεχθεί παράπονο ή επισήμανση για τις υπηρεσίες της.

(Πληροφορίες: ANT1, Cretalive.gr)

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...