Κορονοϊός: Μια βοηθός νοσηλεύτρια η πρώτη που έκανε το εμβόλιο στον Καναδά

Η τρίτη χώρα παγκοσμίως που χορηγεί το εμβόλιο των Pfizer-BioNTech είναι από σήμερα Δευτέρα (14/12) ο Καναδάς καθώς ξεκίνησε η εκστρατεία εμβολιασμού κατά της Covid-19, με τα πρώτα εμβόλια να γίνονται στους υγειονομικούς.

Η πρώτη δόση χορηγήθηκε στην Ανίτα Κουίντατζεν, μια βοηθό νοσηλεύτρια στο κέντρο Rekai, έναν οίκο ευγηρίας στο Τορόντο, τη μεγαλύτερη πόλη του Καναδά. Η ίδια δήλωσε «ενθουσιασμένη» που ήταν η πρώτη που εμβολιάστηκε.

Μέλη του νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού, φορώντας μάσκες, έσπευσαν να την χειροκροτήσουν, αμέσως μετά τον εμβολιασμό της.

«Σήμερα, πραγματικά, κάναμε στροφή 180 μοιρών», δήλωσε ο γιατρός Κέβιν Σμιθ, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του πανεπιστημιακού ινστιτούτου Michener, όπου έγινε το εμβόλιο.

«Η ίδια εργάστηκε ακούραστα όταν έπληξε η πανδημία Covid-19 τον οίκο ευγηρίας, κάνοντας συχνά διπλές βάρδιες», σύμφωνα με μια ανακοίνωση. Άλλοι τέσσερις εργαζόμενοι έκαναν τα πρώτα εμβόλιά τους μετά τη νοσηλεύτρια.

Χθες ο πρωθυπουργός του Καναδά, Τζάστιν Τριντό, είχε δημοσιεύσει στον λογαριασμό του στο Twitter, την έλευση του αεροσκάφους με τα πρώτα εμβόλια στον Καναδά:

Πρώτος εμβολιασμός και στις ΗΠΑ

Σήμερα πραγματοποιήθηκε και ο εμβολιασμός της πρώτη εργαζόμενης σε νοσοκομείο της Νέας Υόρκης. Το εμβόλιο των Pfizer-BioNTech, χορηγήθηκε στη νοσοκόμα εντατικής Σάντρα Λίντσεϊ, στο Long Island Jewish Medical Center, στο Κουίνς, ενώ η διαδικασία του εμβολιασμού μεταδόθηκε ζωντανά και την παρακολούθησε ο κυβερνήτης Άντριου Κουόμο.

Όπως αναφέρει η New York Post, πρόκειται για το πρώτο άτομο στη Νέα Υόρκη αλλά και στις ΗΠΑ που κάνει το συγκεκριμένο εμβόλιο.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...