Κορονοϊός: Μετά το ΑΧΕΠΑ και το «Γεννηματάς» Θεσσαλονίκης με 12 κρούσματα στο προσωπικό

Όσο μεγαλώνει η διασπορά του κορονοϊού στη Θεσσαλονίκη – ανακοινώθηκαν νέα πιο αυστηρά μέτρα για 14 ημέρες με καθολικό lockdown – τόσο αποδεκατίζονται από ιατρονοσηλευτικό προσωπικό και τα νοσοκομεία της πόλης. Μετά τη μεγάλη διασπορά κρουσμάτων στο ΑΧΕΠΑ, σειρά έχει τώρα και το Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, «Γ. Γεννηματάς». «Ξεμένουμε από στρατό, πριν καλά – καλά ξεκινήσει ο πόλεμος», αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

Συγκεκριμένα, θετικοί στον κορονοϊό εντοπίστηκαν 12 άτομα από το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, του συγκεκριμένου νοσοκομείου. Πρόκειται για εννιά εργαζόμενους από το Μικροβιολογικό Τμήμα και ακόμη τρία που εργάζονται στο τμήμα της Αιμοδοσίας και Λοιμώξεων.

Τη Δευτέρα (02/11), ημέρα εφημερίας του νοσοκομείο, το Μικροβιολογικό Τμήμα παρέμεινε κλειστό, ενώ τα περιστατικά εξυπηρετούνται από το Νοσοκομείο «Αγιος Δημήτριος» Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), ο ασθενείς ταλαιπωρούνται από το κλείσιμο των συγκεκριμένων τμημάτων.

Τι αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία από την 1η Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ) της χώρας, στην οποία περιλαμβάνονται όλα τα νοσοκομεία της Αττικής, 108 γιατροί και νοσηλευτές έχουν προβληθεί αυτή τη στιγμή από κορονοϊό. Και συγκεκριμένα: 20 στον Ευαγγελισμό, 14 στο Σωτηρία, 26 στον Άγιο Σάββα,9 στο Ιπποκράτειο κ.λ.π.

«Εκτιμάται ότι συνολικά στην Ελλάδα πάνω από 350 συνάδελφοι νοσούν αυτή τη στιγμή από κορονοϊό», αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ και συνεχίζει: «Το μεγαλύτερο νούμερο από ποτέ. Και όμως προληπτικά τεστ στο προσωπικό δεν γίνονται, τα μέσα ατομικής προστασίας δίνονται με το σταγονόμετρο, και η καραντίνα στις περισσότερες περιπτώσεις δεν ισχύει λόγω έλλειψης προσωπικού».

Σε εφαρμογή το σχέδιο έκτακτης ανάγκης στη Θεσσαλονίκη

Η κατάσταση στην συμπρωτεύουσα είναι κάτι παραπάνω από ανησυχητική, με τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλιας να επισκέπτεται τη Δευτέρα (02/11) τα νοσοκομεία «ΑΧΕΠΑ»  και «Γ. Γεννηματάς». Τα νοσοκομεία δέχονται τεράστια πίεση καθώς οι διασωληνωμένοι σε όλη τη χώρα ανέρχονται πλέον σε 140, με την Θεσσαλονίκη να αντιμετωπίζει το σοβαρότατο πρόβλημα.

Γι’ αυτό το υπουργείο Υγείας έθεσε από τη Κυριακή (01/11) σε εφαρμογή σχέδιο έκτακτης ανάγκης. Το σχέδιο περιλαμβάνει την εξασφάλιση 43 νέων κλινών ΜΕΘ για κορονοϊό, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες στην Θεσσαλονίκη.

Πιο αναλυτικά, προστίθενται 8 κλίνες ΜΕΘ-COVID στο ΓΝΘ «Άγιος Παύλος», 10 κλίνες στο ΓΝΘ «Γ. Γεννηματάς», 10 κλίνες στο ΠΓΝΘ ΑΧΕΠΑ, 4 κλίνες στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, 6 κλίνες στο ΓΝΘ «Γ. Παπανικολάου» και 5 κλίνες στο ΓΝ Χαλκιδικής.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...