Κορονοϊός: Μετά την 90χρονη εμβολιάστηκε και ο… Γουίλιαμ Σαίξπηρ στη Βρετανία – Γιατί έκλαψε ο υπουργός Υγείας (video)

Παρότι συνήθως η πρωτιά είναι εκείνη που μένει στην ιστορία, ενώ ο επόμενος συχνά ξεχνιέται, στην προκειμένη περίπτωση και ο δεύτερος απέκτησε αίγλη στη Μεγάλη Βρετανία, κατά τον εμβολιασμό στη μάχη με τον κορονοϊό.  

Μετά την 90χρονη Μάγκι Κίναν, ο «Νο2» που εμβολιάστηκε στη Βρετανία με το σκεύασμα της Pfizer/BioNTech ήταν ένας 81χρονος, του οποίου το όνομα του έκανε δικαιολογημένο θόρυβο. Γιατί έβαλε τα κλάματα ο υπουργός Υγείας, Ματ Χάνκοκ.

Συγκεκριμένα, ο 81χρονοςWilliam Shakespeare (Γουίλιαμ Σαίξπηρ), εμβολιάστηκε επίσης στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Κόβεντρι και έγινε γρήγορα viral λόγω του ονόματός του. Ο ίδιος δήλωσε πως αισθάνεται υπέροχα για τη σημερινή ημέρα.

Μόλις 30 χιλιόμετρα από το σημείο που εμβολιάστηκε ο 81χρονος, βρίσκεται το Stratford-upon-Avon, η γενέτειρα του συνονόματού του, Γουίλιαμ Σαίξπηρ, ο οποίος πέθανε στις 3 Μαΐου του 1616.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η είδηση αποτέλεσε αντικείμενο σχολιασμού στο twitter, με έναν χρήστη να γράφει το εξής ιδιαίτερο σχόλιο:

«if Margaret Keenan was patient 1A, then was Shakespeare “Patient 2B or not 2B?».

Το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Βρετανίας έχει πάρει φωτιά την Τρίτη (08/12) καθώς σε 50 νοσοκομεία φυλάσσεται ως κόρη οφθαλμού το όπλο της Βρετανίας στην μάχη κατά του κορονοϊού: Το εμβόλιο της «Pfizer». Την Τρίτη (08/12) αναμένεται να εμβολιαστούν 5.000 άνθρωποι σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ακολούθησαν αρκετές ευφάνταστες αναρτήσεις. Ο 81χρονος είναι συνηθισμένος με την πλάκα που του κάνουν για το ονοματεπώνυμό του…

Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Υγείας της Βρετανίας, Ματ Χάνκοκ λύγισε όταν είδε την 90χρονη Μάγκι Κίναν να κάνει πρώτη στον κόσμο το εμβόλιο της «Pfizer» για τον κορονοϊό.

Η 90χρονη γιαγιά προκάλεσε μεγάλη συγκίνηση στον υπουργό Υγείας που μαζί με τον 81χρονο Γουίλιαμ Σαίξπηρ έγιναν η πρώτη γυναίκα και ο πρώτος άνδρας στον κόσμο που εμβολιάστηκαν όχι στο πλαίσιο κλινικών δοκιμών αλλά κανονικά.

Ο Ματ Χάνκοκ, εξήγησε γιατί έβαλε τα κλάματα βλέποντας την κα Κίναν να εμβολιάζεται. Είπε ότι σε ένα μαύρο 2020 είδε την ελπίδα μέσα από την έναρξη των εμβολιασμών που θα αρχίσουν να αλλάζουν τις ζωές μας προς το καλύτερο.

Η Μάγκι Κίναν 90 ετών σήμερα και 91 την επόμενη εβδομάδα που έχει γενέθλια έφτασε για να κάνει το εμβόλιο, φορώντας ένα υπέροχο μπλουζάκι με την ευχή Καλά Χριστούγεννα. Χαμογελαστή και λίγο αγχωμένη κάτω από την μάσκα της η Μάγκι έκανε το εμβόλιο ακριβώς στις 06.30 το πρωί.

Η Μάγκι, ένας ιδιαίτερος άνθρωπος σταμάτησε να δουλεύει σε κοσμηματοπωλείο μόλις πριν από 4 χρόνια, είναι μητέρα ενός γιου και μιας κόρης και έχει τέσσερα εγγόνια.

Υπενθυμίζεται ότι τα εμβόλια είχαν φτάσει στη χώρα με άκρα μυστικότητα με επιχείρηση που πήρε το όνομα «Πανάκεια». Η Βρετανία είναι η πρώτη δυτική χώρα που άρχισε την εκστρατεία εμβολιασμού του πληθυσμού της κατά της COVID-19 με το εμβόλιο των «Pfizer» και «BioNTech». Παρά τις όποιες – εκτός συνόρων – αντιδράσεις υπήρξαν σχετικά με τη… βιασύνη της να δώσει έγκριση στο εμβόλιο των συγκεκριμένων εταιρειών… 

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...