Κορονοϊός: Με υψηλό ιικό φορτίο η Ιταλίδα που εντοπίστηκε θετική στη νέα μετάλλαξη

Η νέα μετάλλαξη του κορονοϊού έχει προκαλέσει αγωνία στην ευρωπαϊκή ήπειρο, με τις χώρες να προχωρούν σε κλείσιμο των συνόρων τους για τη Βρετανία.

Όπως ανέφερε ο Τύπος τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου, Ιταλίδα είναι η ασθενής που βρέθηκε θετική στην μετάλλαξη του κορονοϊού στην Ρώμη, η οποία επέστρεψε τις περασμένες ημέρες αεροπορικώς από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η ασθενής έχει μεταφερθεί στο στρατιωτικό νοσοκομείο της ιταλικής πρωτεύουσας Τσέλιο και σύμφωνα με πληροφορίες, το ιικό της φορτίο είναι πολύ υψηλό. Ο σύντροφός της βρέθηκε επίσης θετικός στην Covid 19, όχι όμως και στη μετάλλαξη του ιού.

Παράλληλα, έχουν ειδοποιηθεί οι επιβάτες που κατά την συγκεκριμένη πτήση Λονδίνο-Ρώμη, είχαν καθίσει πίσω, μπροστά και δίπλα από το ζευγάρι.

Προσπάθεια για ιχνηλάτηση των επιβατών

Στο μεταξύ, γίνονται προσπάθειες από τους γιατρούς των ιταλικών νοσοκομείων, βάσει της λίστας επιβατών, να εντοπιστούν όσο γίνεται περισσότεροι από τους χιλιάδες επιβάτες που την τελευταία εβδομάδα έφτασαν στην χώρα, προερχόμενοι από το Ηνωμένο Βασίλειο, με στόχο να τους υποβάλουν άμεσα σε μοριακό τεστ.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...