Κορονοϊός: Με υψηλό ιικό φορτίο η Ιταλίδα που εντοπίστηκε θετική στη νέα μετάλλαξη

Η νέα μετάλλαξη του κορονοϊού έχει προκαλέσει αγωνία στην ευρωπαϊκή ήπειρο, με τις χώρες να προχωρούν σε κλείσιμο των συνόρων τους για τη Βρετανία.

Όπως ανέφερε ο Τύπος τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου, Ιταλίδα είναι η ασθενής που βρέθηκε θετική στην μετάλλαξη του κορονοϊού στην Ρώμη, η οποία επέστρεψε τις περασμένες ημέρες αεροπορικώς από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η ασθενής έχει μεταφερθεί στο στρατιωτικό νοσοκομείο της ιταλικής πρωτεύουσας Τσέλιο και σύμφωνα με πληροφορίες, το ιικό της φορτίο είναι πολύ υψηλό. Ο σύντροφός της βρέθηκε επίσης θετικός στην Covid 19, όχι όμως και στη μετάλλαξη του ιού.

Παράλληλα, έχουν ειδοποιηθεί οι επιβάτες που κατά την συγκεκριμένη πτήση Λονδίνο-Ρώμη, είχαν καθίσει πίσω, μπροστά και δίπλα από το ζευγάρι.

Προσπάθεια για ιχνηλάτηση των επιβατών

Στο μεταξύ, γίνονται προσπάθειες από τους γιατρούς των ιταλικών νοσοκομείων, βάσει της λίστας επιβατών, να εντοπιστούν όσο γίνεται περισσότεροι από τους χιλιάδες επιβάτες που την τελευταία εβδομάδα έφτασαν στην χώρα, προερχόμενοι από το Ηνωμένο Βασίλειο, με στόχο να τους υποβάλουν άμεσα σε μοριακό τεστ.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...

Μάθε για την Kανναβιδιόλη (CBD) και τις ευεργετικές του ιδιότητες

Τα τελευταία χρόνια μετά την νομιμοποίηση του CBD στην Ελλάδα με περιεκτικότητα κάτω του 0,2% σε thc έχει μπει για να καλά στην καθημερινότητά...

Πότε κάνω Απολύμανση για τον κορωνοιό COVID-19;

Τον τελευταίο χρόνο άλλαξε δραστικά η ζωή όλων μας λόγο του κορωνοιού. Οι καθημερινές κοινωνικές και επαγγελματικές δραστηριότητες όλων μας ανεξαρτήτου ηλικίας πλήγηκαν και...