Κορονοϊός: «Με ανησυχεί η διασπορά στην Αττική, να γίνουν τεστ σε πολλές περιοχές» – Τι λέει η Λινού (ηχητικό)

Η ανησυχία και η αγωνία των ειδικών για τα κρούσματα κορονοϊού συνεχίζεται, μετά τις ανακοινώσεις της Τετάρτης (02/12), όταν καταγράφηκε και αρνητικό ρεκόρ διασωληνωμένων στη χώρα.

Χαρακτηριστική είναι η θέση που εξέφρασε η Αθηνά Λινού, μιλώντας στον «RealFm 97,8», υπογραμμίζοντας: «Με ανησυχεί η διασπορά στην Αττική, πρέπει να γίνουν τεστ σε πολλές περιοχές. Ορισμένες δραστηριότητες δεν πρέπει να ανοίξουν στις γιορτές».

«Το πρόβλημα είναι το γεγονός ότι είχαμε πάρα πολύ μεγάλο αριθμό κρουσμάτων, των οποίων δεν είχαμε εντοπίσει και έτσι έχουμε πολλά περισσότερα κρούσματα που δεν γνωρίζουμε πού είναι και με αυτόν τον τρόπο ο ιός μπήκε στα σπίτια μας. Έχουμε ενδοοικογενειακή πλέον διασπορά και βεβαίως μπήκε σε όλες τις επιχειρήσεις και έχουμε και ενδοεπιχειρησιακή διασπορά. Αυτό δημιουργεί πρόβλημα γιατί δεν μπορούμε να κάνουμε ιχνηλάτηση και τα τεστ είναι σχετικά λίγα και μπορεί να έχουμε πάρα πολλά κρούσματα στην κοινότητα», δήλωσε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρος του Ινστιτούτου Προληπτικής, Περιβαλλοντολογικής και Εργασιακής Ιατρικής Prolepsis.

«Αυτό που με ανησυχεί ιδιαίτερα για να είμαι ειλικρινής είναι η διασπορά στην περιφέρεια Αττικής, όπου υπάρχουν πολλές δυνατότητες για διασπορά και νόσηση επειδή είναι και πολλοί οι άνθρωποι και πολλές οι επαφές», υπογράμμισε ακόμα και συμπλήρωσε:

«Με ανησυχεί στο επίπεδο της Θεσσαλονίκης αν και ελπίζω να μην είναι τόσο έντονο το φαινόμενο. Και πολύ θα ήθελα να υπάρξει εντατική προσπάθεια για τεστ σε πολλές περιοχές της Αττικής και κυρίως στις περιοχές των οποίων τα λύματα δεν φτάνουν στην Ψυττάλεια. Δεν έχουν όλες οι περιοχές αποχέτευση».

«Ορισμένες δραστηριότητες δεν πρέπει να ανοίξουν στις γιορτές. Να μην ανοίξει η εστίαση και οι δομές που ξέρουμε ότι εκεί υπάρχει υπερμετάδοση», κατέληξε.

«Κάτι δεν πάει καλά επιδημιολογικά», τόνισε από την πλευρά του ο καθηγητής Γενετικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...