Κορονοϊός: «Λουκέτο» ξανά στα μουσεία του Βατικανού

Τα μουσεία του Βατικανού, που αποτελούν χώρο φιλοξενίας για ορισμένους από τους μεγαλύτερους καλλιτεχνικούς θησαυρούς στον κόσμο, θα παραμείνουν κλειστά για έναν μήνα. Η απόφαση αφορά τους νέους περιορισμούς που ανακοίνωσε η Ιταλία προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του κορονοϊού καθώς και η αλματώδης αύξηση των μολύνσεων και των θανάτων.

Η πόρτα των μουσείων είχε ανοίξει ξανά με ελεγχόμενο αριθμό επισκεπτών την 1η Ιουνίου, αφού είχαν παραμείνει κλειστά για τρεις μήνες, όσο είχε διαρκέσει το πρώτο καταστροφικό κύμα της πανδημίας στην Ιταλία.

Το Βατικανό ανέφερε σε ανακοίνωση που εξέδωσε την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου, πως τα μουσεία θα κλείσουν από την ερχόμενη Πέμπτη 5 Νοεμβρίου και μέχρι τουλάχιστον τις 3 Δεκεμβρίου.

Εκατομμύρια επισκέπτες τον χρόνο δέχονταν τα μουσεία

Πριν από το ξέσπασμα της παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης, οι εντυπωσιακοί χώροι του Βατικανού, με τα μακραίωνης συλλογής εκθέματα, όπως η Καπέλα Σιστίνα του Μιχαήλ Αγγέλου, προσέλκυαν περίπου 6 εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως και αποτελούσαν σημαντική πηγή εσόδων για το Βατικανό.

Το πρωί της Τετάρτης 4 Νοεμβρίου, η εβδομαδιαία ακρόαση του Πάπα Φραγκίσκου πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά, αφού ένας από τους συμμετέχοντες σε δημόσια ακρόαση τον περασμένο μήνα βρέθηκε θετικός.

Μιλώντας από την ιδιωτική βιβλιοθήκη του με τη συνδρομή μετρημένων στα δάχτυλα ιερέων, ο ποντίφικας κάλεσε τους πολίτες να ακολουθούν τις οδηγίες για τον κορονοϊό που έχουν ορίσει οι αρχές και οι ειδικοί στον τομέα της υγείας.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...

Μάθε για την Kανναβιδιόλη (CBD) και τις ευεργετικές του ιδιότητες

Τα τελευταία χρόνια μετά την νομιμοποίηση του CBD στην Ελλάδα με περιεκτικότητα κάτω του 0,2% σε thc έχει μπει για να καλά στην καθημερινότητά...

Πότε κάνω Απολύμανση για τον κορωνοιό COVID-19;

Τον τελευταίο χρόνο άλλαξε δραστικά η ζωή όλων μας λόγο του κορωνοιού. Οι καθημερινές κοινωνικές και επαγγελματικές δραστηριότητες όλων μας ανεξαρτήτου ηλικίας πλήγηκαν και...