Κορονοϊός: «Λουκέτο» στη βόρεια Δανία λόγω των βιζόν που θανατώθηκαν – 216 άνθρωποι θετικοί

Το «Statens Serum Institute», η αρχή της Δανίας για τις μολυσματικές ασθένειες, έχει βρει στελέχη του νέου κορονοϊού που σχετίζονται με τα βιζόν σε 216 ανθρώπους από τον Ιούνιο, σύμφωνα με έκθεση που αναρτήθηκε στον ιστότοπό του και επικαιροποιήθηκε στις 5 Νοεμβρίου.

Το στέλεχος της μετάλλαξης του νέου κορονοϊού, που οδήγησε τη Δανία να θανατώσει το σύνολο των βιζόν (περίπου 17 εκατομμύρια) που εκτρέφονται στη χώρα, έχει εντοπιστεί ωστόσο μέχρι τώρα μόνο σε 12 ανθρώπους και σε πέντε εκτροφεία βιζόν. Έτσι, 280.000 Δανοί μπαίνουν σε καθεστώς υποχρεωτικής καραντίνας.

Απαγορευτικά μέτρα από το Ηνωμένο Βασίλειο

Στο μεταξύ, η Βρετανία ανακοίνωσε ότι από σήμερα όσοι ταξιδιώτες φθάνουν στο Ηνωμένο Βασίλειο από τη Δανία θα τίθεται σε αυτοαπομόνωση.

«Οι επιβάτες που φθάνουν στο ΗΒ από τη Δανία από τις 4.00 π.μ. της 6ης Νοεμβρίου 2020, θα πρέπει σύμφωνα με τον νόμο να τίθενται σε αυτοαπομόνωση για 14 ημέρες προτού ακολουθήσουν τους εγχώριους περιορισμούς που ισχύουν τώρα», ανέφερε σε δήλωσή του ο υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς.

«Αντιλαμβάνομαι ότι αυτό θα είναι ανησυχητικό τόσο για τους ανθρώπους που βρίσκονται στη Δανία όσο και για το ευρύτερο κοινό στο ΗΒ και αυτός είναι ο λόγος που προχωρήσαμε γρήγορα για να προστατεύσουμε τη χώρα μας και να εμποδίσουμε την εξάπλωση του ιού στο Ηνωμένο Βασίλειο», πρόσθεσε.

Δύσκολη η κατάσταση και στη Νορβηγία – Σε ισχύ νέοι περιορισμοί

Την ίδια ώρα, τo Όσλο, θα κλείσει τα θέατρα, τους κινηματογράφους, τα αθλητικά κέντρα και τα κολυμβητήρια για να ανακόψει την εξάπλωση του κορονοϊού, όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι δημοτικές αρχές, ενώ τα μπαρ και τα εστιατόρια δεν θα μπορούν πλέον να σερβίρουν αλκοόλ.

«Προχωράμε σε κοινωνικό lockdown του Όσλο», δήλωσε ο δήμαρχος της νορβηγικής πρωτεύουσας, Ρέιμοντ Γιόχανσεν, σε συνέντευξη Τύπου και συνέχισε: «Οι αριθμοί είναι σαφείς. Ο αριθμός των περιστατικών μόλυνσης αυξάνεται».

Τα μέτρα θα τεθούν σε ισχύ τα μεσάνυχτα της Δευτέρας (09/11, τοπική ώρα). Θα λήξουν σε τρεις εβδομάδες εφόσον οι αρχές δουν μείωση στον αριθμό των νέων κρουσμάτων.

Η ανακοίνωση έγινε μία ημέρα αφού η πρωθυπουργός Έρνα Σόλμπεργκ ανακοίνωσε νέο γύρο συστάσεων και περιορισμών, όπως το να καλούνται οι Νορβηγοί να αποφύγουν τις μετακινήσεις εντός της χώρας και να παραμείνουν στα σπίτια τους όσο το δυνατόν περισσότερο.

Ο σωρευτικός αριθμός 14 ημερών των κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους στη Νορβηγία διαμορφώθηκε σήμερα στο 105,3, ο τρίτος χαμηλότερος στην Ευρώπη πίσω από τη Φινλανδία και την Εσθονία, σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Κέντρο για την Πρόληψη και τον Έλεγχο Ασθενειών.

Αλλά υπάρχουν διαφορές μεταξύ περιοχών και οι αρχές ανησυχούν περισσότερο για την κατάσταση στο Όσλο και το Μπέργκεν, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη.

Στο Όσλο, ο σωρευτικός αριθμός 14 ημερών των κρουσμάτων Covid-19 ανά 100.000 κατοίκους ήταν 192,5, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, με το 5,2% όσων εξετάστηκαν για κορωνοϊό να βρίσκονται θετικοί.

«Ένας στους τέσσερις ανθρώπους δεν γνωρίζει πώς μολύνθηκε», δήλωσε ο Ρόμπερτ Στιν, επικεφαλής των υπηρεσιών Υγείας στην πόλη του Όσλο.

(πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...