Κορονοϊός: Lockdown σε δύο πόλεις της Κίνας ύστερα από έξαρση κρουσμάτων (video)

Σε καραντίνα τέθηκαν δύο κινεζικές πόλεις νότια του Πεκίνου, με σκοπό να περιοριστεί η έξαρση της πανδημίας του κορονοϊού, με την οποία βρίσκεται αντιμέτωπη η χώρα εδώ και έξι μήνες, λίγο παραπάνω από έναν χρόνο όπου έκανε την εμφάνισή του ο ιός.

Συνολικά 18 εκατομμύρια κάτοικοι των μεγάλων πόλεων Σιτζιατσουάνγκ και Σινγκτάι, απαγορεύεται να φύγουν εκτός των περιοχών τους, εκτός αν υπάρχει επιτακτική ανάγκη, καθώς προέκυψαν νέα κρούσματα τις τελευταίες ημέρες.

Όσοι απασχολούνται σε τομείς που βρίσκονται πιο κοντά στο Πεκίνο μπορούν να εισέλθουν στην κινεζική πρωτεύουσα μόνο εάν επιδείξουν ένα αρνητικό τεστ κορονοϊού, στο οποίο θα έχουν υποβληθεί εντός 72 ωρών και ένα αποδεικτικό έγγραφο διαμονής ή εργασίας στο Πεκίνο.

Τι άλλαξε στις πόλεις αυτές

Κλείσιμο των σχολείων και παύση της λειτουργίας των αυτοκινητόδρομων, του αεροδρομίου, των τρένων και των υπεραστικών λεωφορείων που συνδέουν τις δύο αυτές πόλεις με τον υπόλοιπο κόσμο στη Χεμπέι, την επαρχία που περιβάλλει το Πεκίνο, επιβλήθηκε με το νέο lockdown.

Εικόνες στις οποίες παρουσιάζονται αστυνομικοί να αποκλείουν την οδική πρόσβαση, μετέδωσαν τα τοπικά ΜΜΕ, καθώς επίσης και ιατρονοσηλευτικό προσωπικό εξετάζει κατοίκους φορώντας ειδικές προστατευτικές στολές.

Μολονότι ο κολοσσός της Ασίας είχε κατορθώσει να ελέγξει αποτελεσματικά την πανδημία, από την περσινή άνοιξη, καταγράφοντας  επισήμως 4.634 νεκρούς από COVID-19, με τον τελευταίο να καταμετράται τον Μάιο, την προηγούμενη εβδομάδα, η Χεμπέι γνωστοποίησε 310 κρούσματα, τα 183 από τα οποία αφορούσαν ασυμπτωματικούς.

Η χώρα αριθμεί πλέον 87.000 κρούσματα του νέου κορονοϊού εδώ και έναν χρόνο. Βέβαια, ο αριθμός αυτός δεν μπορεί να συγκριθεί με τους πολύ πιο θλιβερούς απολογισμούς που καταγράφουν οι χώρες της Δύσης.

Την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου, ανακοινώθηκε ότι το τελευταίο 24ωρο εντοπίστηκαν στην Χεμπέι 72 κρούσματα.

Η πλειονότητα των κρουσμάτων αφορά στη Σιντζιατσουάνγκ. Νοτιότερα, στη γειτονική πόλη Σινγκτάι, εννέα άτομα βρέθηκαν θετικά στον ιό.

Οι αρχές προβλέπουν την υποβολή σε διαγνωστικό έλεγχο όλων των κατοίκων των δύο πόλεων. Ήδη έχουν υποβληθεί 6,7 εκατομμύρια από αυτούς, σύμφωνα με ανακοίνωση των αρμόδιων αρχών την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με επαρχιακό αξιωματούχο, ότι η αλματώδης αύξηση των περιστατικών των μολύνσεων είναι εισαγόμενη από το εξωτερικό.

Ακολούθως, οι κινεζικές αρχές τονίζουν τους τελευταίους μήνες ότι τα νέα κρούσματα ανταποκρίνονται σε στελέχη που προέρχονται από το εξωτερικό και εισήχθησαν από ταξιδιώτες ή βρίσκονταν σε κατεψυγμένα τρόφιμα.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...

Μάθε για την Kανναβιδιόλη (CBD) και τις ευεργετικές του ιδιότητες

Τα τελευταία χρόνια μετά την νομιμοποίηση του CBD στην Ελλάδα με περιεκτικότητα κάτω του 0,2% σε thc έχει μπει για να καλά στην καθημερινότητά...