Κορονοϊός: «Κρίνονται πολλά τις επόμενες ημέρες – Πιθανά νέα μέτρα ακόμα και αιφνιδιαστικά»

Οι επόμενες ημέρες κρίνουν πολλά σχετικά με την πορεία του κορονοϊού στη χώρα και δεν αποκλείεται να ανακοινωθούν και άλλα μέτρα, σύμφωνα με όσα αποκάλυψε ο Γιώργος Γεραπετρίτης.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Επικρατείας μίλησε το πρωί της Πέμπτης (07/01) στον «ΣΚΑΙ 100,3» και άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να ληφθούν νέα μέτρα, κάτι που μπορεί να γίνει και αιφνιδιαστικά, λέγοντας ότι το φαινόμενο της πανδημίας είναι δυναμικό.

«Δεν μπορείς να αποκλείσεις οποιοδήποτε μέτρο. Αν χρειαστεί να προχωρήσουμε εκ νέου σε απαγόρευση των δραστηριοτήτων θα πράξουμε εάν είναι αναγκαίο», τόνισε ο Γιώργος Γεραπετρίτης.

Αναφερόμενος στις σχέσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, ο κ. Γεραπετρίτης είπε πως ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τον αρχιεπίσκοπο υπάρχει σχέση αμοιβαίου σεβασμού και αλληλοκατανόησης και έχουν διαρκή επικοινωνία.

Σχετικά με την απόφαση της κυβέρνησης να μείνουν κλειστοί για τους πιστούς οι ναοί την ημέρα των Θεοφανείων (όπως αρχικά είχε αποφασιστεί, κάτι που τελικά δεν τηρήθηκε), και την απόκλιση – όπως ανέφερε – από την πλευρά της Εκκλησίας, τόνισε ότι υπήρξε ενημέρωση της Εκκλησίας και για αυτό το λόγο είχε επιτρέψει την ατομική προσευχή. Κάτι για το οποίο η Ιερά Σύνοδος έχει πει ότι δεν υπήρξε ενημέρωση, όπως είπε και ο Αρχιεπίεσκοπος.

Υπενθυμίζεται ότι τα μέτρα που ισχύουν και τώρα για σκληρό lockdown σε όλη τη χώρα ανακοινώθηκαν έκτακτα το περασμένο Σάββατο (02/01) από τον Στέλιο Πέτσα, ήταν απόφαση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με στόχο να μην επιβαρυνθεί η επιδημιολογική εικόνα από την χαλάρωση των γιορτών, ώστε να ανοίξουν στις 11 Ιανουαρίου τα σχολεία όλων των βαθμίδων.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...