Κορονοϊός: Κόσμος πήγε βόλτα στην πλατεία Συντάγματος και τα Χριστούγεννα – Σαρωτικοί έλεγχοι (video)

Σαρωτικοί είναι οι έλεγχοι της Αστυνομίας και την Παρασκευή (25/12) ανήμερα των Χριστουγέννων, ενώ μπλόκα έχουν στηθεί παντού σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα, με βάση το σχέδιο που έχει καταρτιστεί. Μόνο που η εικόνα από το κέντρο της Αθήνας το απόγευμα των Χριστουγέννων, δε θυμίζουν το lockdown που είναι σε ισχύ.

Όπως μετέδωσε το «Open TV», στην πλατεία Συντάγματος η κίνηση των αυτοκινήτων είναι ιδιαίτερα αυξημένη ενώ πολύς είναι και ο κόσμος που βρίσκεται εκεί. Αν και έκλεισαν σταθμοί του Μετρό από τις 17:00 έως τις 21:00, γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο και για να μην υπάρξει συνωστισμός.

Οι αστυνομικοί που βρέθηκαν στο σημείο φωνάζουν με τα μεγάφωνα στον κόσμο που έχει συγκεντρωθεί εκεί να απομακρυνθεί προκειμένου να μην συνεχιστούν οι εικόνες συνωστισμού και να μην υπάρξει διασπορά του κορονοϊού.

Όπως αναφέρθηκε, από τις 17:00 έκλεισαν οι σταθμοί του μετρό Σύνταγμα, Πανεπιστήμιο, Ακρόπολη Μοναστηράκι καθώς και ο σταθμός του ΗΣΑΠ Θησείο, ενώ δεν πραγματοποιούνται δρομολόγια του Τραμ στο τμήμα από τη στάση Καλλιρόης έως το Σύνταγμα.

Το μέτρο αυτό δεν απέφερε καρπούς. Μπορεί οι σταθμοί πράγματι να έκλεισαν, αλλά όπως μαρτυρούν οι εικόνες που μετέδωσε το Open, εκατοντάδες Αθηναίοι μαζεύτηκαν στο σημείο.

Μετά τις 22:00 οι έλεγχοι της Αστυνομίας αναμένεται να είναι σαρωτικοί καθώς θα υπάρχουν μπλόκα που θα σταματούν όλους τους οδηγούς προκειμένου να αποφευχθούν οι άσκοπες μετακινήσεις. Σημειώνεται ότι την παραμονή Πρωτοχρονιάς (24/12) σημειώθηκαν περισσότεροι από 85.000 έλεγχοι, 2,241 παραβάσεις και 18 συλλήψεις.

Υπενθυμίζεται ότι από την Τετάρτη (23/12) ήταν στο πρόγραμμα, αν χρειαστεί, το κλείσιμο σταθμών του μετρό, προκειμένου να μην υπάρξει συνωστισμός, κάτι που τελικά υλοποιήθηκε, με βάση το σχέδιο της ΕΛΑΣ. Σημειώνεται ότι μετά τις 10 ισχύει απαγόρευση κυκλοφορίας, γενικώς.

Σημειώνεται ότι τις προηγούμενες ημέρες και ειδικά την Τετάρτη (23/12) και την παραμονή των Χριστουγέννων παρατηρήθηκε κατά τη διάρκεια της ημέρας κίνηση σε δρόμους και στην αγορά στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Με τα μέτρα να είναι αυστηρά και με «μπλόκα» από την Τροχαία, ειδικά μετά τις 22:00. Μετά τις 22:00 οι δρόμοι ήταν άδειοι και τηρήθηκαν τα μέτρα.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...