Κορονοϊός: Κορυφαίος γερμανός λοιμωξιολόγος έχει άλλη άποψη για τη μετάλλαξη του ιού

Μπορεί ο πλανήτης να απομονώνει τη Βρετανία μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης περί εντοπισμού στο βρετανικό έδαφος νέου στελέχους του κορονοϊού που ενδεχομένως αυξάνει τη μεταδοτικότητά του, ωστόσο, φαίνεται πως η εμφάνιση της μετάλλαξης δεν ανησυχεί εξίσου όλους τους ειδικούς.

Ο κορυφαίος γερμανός λοιμωξιολόγος της πανεπιστημιακής κλινικής του Σαριτέ, Κρίστιαν Ντρόστεν, φαίνεται πως δεν ανησυχεί ιδιαίτερα για την εν λόγω μετάλλαξη, επισημαίνοντας ότι η νέα μετάλλαξη ενδεχομένως να υπήρχε αλλά να ήρθε στην επιφάνεια επειδή αυξήθηκαν τα κρούσματα για άλλους λόγους.  

Μιλώντας στο δημόσιο γερμανικό ραδιόφωνο, δήλωσε, ωστόσο, ότι ακόμα δεν έχει σαφή πληροφόρηση για την κατάσταση, καθώς δεν είναι καν βέβαιο ότι η «έκρηξη» κρουσμάτων σε περιοχές της νότιας Αγγλίας σχετίζονται με τη συγκεκριμένη μετάλλαξη του ιού.

«Τα διαθέσιμα στοιχεία παρουσιάζουν κενά. Πρέπει ακόμη να διευκρινιστεί εάν ο ιός πράγματι μεταδίδεται πιο εύκολα. Ο βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δήλωσε το Σαββατοκύριακο ότι η νέα μετάλλαξη είναι κατά 70% πιο μεταδοτική. Αναφέρθηκε απλώς ένας αριθμός», σημείωσε.

Και συμπληρώνει: «Κανείς δεν γνωρίζει τι σημαίνει αυτός ο αριθμός. Για να γνωρίζει κανείς εάν ένας ιός μεταδίδεται ευκολότερα θα πρέπει να εξετάσει ποιος μολύνει ποιον και πόσο χρόνο χρειάστηκε για να τον μολύνει».

Ο λοιμωξιολόγος εκτιμά επίσης ότι «η νέα μετάλλαξη έχει ήδη φτάσει στη Γερμανία. Αυτό όμως δεν πρέπει να μας προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία. Αυτός ο ιός δεν είναι καθόλου καινούργιος. Εμφανίστηκε στην Αγγλία στα τέλη Σεπτεμβρίου. Γνωρίζουμε τώρα ότι υπάρχει ήδη στην Ιταλία, την Ολλανδία, στο Βέλγιο, τη Δανία, ακόμη και στην Αυστραλία, χωρίς να έχει ανάλογη διάδοση όπως συνέβη στη Μ. Βρετανία».

Ο Ντρόστεν υποστηρίζει, ακόμα, ότι τα δραστικά μέτρα που πήραν οι ευρωπαϊκές χώρες για απομόνωση της Βρετανίας θα μπορούσαν να αλλάξουν σε μερικές ημέρες, αν δοθούν παραπάνω στοιχεία από τους επιστήμονες.

Υπενθυμίζεται ότι η Γερμανία είναι ανάμεσα στις χώρες που έχουν κλείσει τα σύνορά τους στη Βρετανία. Η χώρα διέκοψε από τα μεσάνυχτα όλες τις αεροπορικές συνδέσεις τις προερχόμενες από την Βρετανία και την Νότια Αφρική, κατ’ αρχάς μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου. Επίσης, απαγορεύεται η είσοδος στο γερμανικό έδαφος των βρετανών και νοτιοαφρικανών πολιτών με θαλάσσια, οδικά και σιδηροδρομικά μέσα.

Σημειώνεται ότι πριν μερικές ημέρες οι επιστήμονες είχαν αντιδράσει με επιφυλακτικότητα, έως και έκπληξη, στη δήλωση του υπουργού Υγείας της Βρετανίας, Ματ Χάνκοκ, σύμφωνα με την οποία για την απόφαση της κυβέρνησης του Μπόρις Τζόνσον για την αυστηροποίηση των περιοριστικών μέτρων κατά την περίοδο των γιορτών ευθύνεται μία μετάλλαξη του κορονοϊού που ενισχύει τη μεταδοτικότητά του.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...