Κορονοϊός: Κόντρα Ρωσίας και EMA για το εμβόλιο «Sputnik-V» και την έγκρισή του

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων («ΕΜΑ») δεν έχει λάβει μέχρι στιγμής καμία αίτηση για την έγκριση του ρωσικού εμβολίου «Sputnik-V» κατά του κορονοϊού, που ανέπτυξε το Ινστιτούτο Ν.Γκαμαλέι της Μόσχας, μεταδίδει το πρακτορείο «Reuters» σε τηλεγράφημά του.

Την ίδια ώρα, το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων («RDIF»), που προωθεί το ρωσικό εμβόλιο στο εξωτερικό, σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι έχει καταθέσει την σχετική αίτηση για έγκριση του εμβολίου, ενώ στον επίσημο λογαριασμό του εμβολίου «Sputnik-V» στο Twitter αναρτήθηκε φωτογραφία με την αίτηση που κατατέθηκε για την έγκριση του εμβολίου στην ΕΕ, με ημερομηνία 29 Ιανουαρίου του 2021.

Το πρακτορείο «TASS» μεταδίδει από τη Χάγη, επικαλούμενο την ανακοίνωση που εξέδωσε την Τετάρτη (10/02)ο «ΕΜΑ», ότι το ρωσικό εμβόλιο «Sputnik-V» συμπεριελήφθη στον κατάλογο των εμβολίων που συμμετείχαν σε επιστημονική διαβούλευση στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, οι παρασκευαστές του Εθνικού ερευνητικού κέντρου επιδημιολογίας και μικροβιολογίας Ν. Γκαμαλέι είχαν επιστημονική γνωμοδότηση εκ μέρους του ΕΜΑ, η οποία προβλέπει την παρουσίαση των τελευταίων επιστημονικών στοιχείων και των στοιχείων της ρυθμιστικής αρχής σχετικά με την παραγωγή του εμβολίου. Σύμφωνα με την πολιτική διαφάνειας του οργανισμού, το σκεύασμα συμπεριελήφθη στον κατάλογο των φαρμακευτικών σκευασμάτων που έλαβαν επιστημονική γνωμοδότηση.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι «στην παρούσα χρονική στιγμή ο ΕΜΑ βρίσκεται σε διάλογο με την εταιρεία για τον καθορισμό των περαιτέρω βημάτων» όπως και ότι «οι παρασκευαστές, εξέφρασαν το ενδιαφέρον, ώστε το εμβόλιο να εξετασθεί ως υποψήφιο για την διεξαγωγή σταδιακής πραγματογνωμοσύνης».

Το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων («RDIF») σε ανακοίνωσή του μέσω της οποίας απαντά στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο «ΕΜΑ», αναφέρει ότι υπάρχει έγγραφη επιβεβαίωση της καταχώρησης της αίτησης του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V στην ΕΕ.

Στον επίσημο λογαριασμό του εμβολίου «Sputnik-V» στο Twitter, δημοσιεύεται, μάλιστα, το σχετικό έγγραφο που επιβεβαιώνει την αίτηση καταχώρησης στην ΕΕ για την έγκριση του ρωσικού εμβολίου «Sputnik-V».

«Σε απάντηση της ανακοίνωσης του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων («ΕΜΑ»), ότι δεν μπορούν να βρουν την αίτηση του “Sputnik-V”, δημοσιεύουμε την αίτηση αυτή που κατατέθηκε στις 29 Ιανουαρίου του 2021», αναφέρεται στο σχόλιο που αναφέρεται στην φωτογραφία με την αίτηση που αναρτήθηκε στον λογαριασμό του στο Twitter.

Υπενθυμίζεται ότι πριν μερικές ημέρες είχε γίνει γνωστό ότι το ρωσικό εμβόλιο «Sputnik-V» (ανακοινώθηκαν πολύ καλά αποτελέσματα για την αποτελεσματικότητά του) ενδέχεται να εγκριθεί για χρήση στην ΕΕ τον Φεβρουάριο με αρχές Μαρτίου, δήλωσε, άλλωστε, την Τετάρτη (03/02) ο επικεφαλής του Ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων «RDIF», Κιρίλ Ντμίτριεφ. Την ίδια ώρα που η ΕΕ επιτρέπει στους διπλωμάτες της στη Μόσχα να εμβολιαστούν με το «Sputnik V».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...