Κορονοϊός: «Κόκκινη» και η Θεσσαλονίκη – Έρχονται αυστηρά μέτρα και lockdown (video)

Μπορεί ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς να είπε… «Δεν τίθεται θέμα αυστηροποίησης μέτρων» για τη Θεσσαλονίκη, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το «OPEN TV» και η συγκεκριμένη περιφερειακή ενότητα θα μπει στις «κόκκινες» περιοχές της χώρας, ενώ την Παρασκευή (05/02) θα γίνει εξειδίκευση των νέων μέτρων για τη χώρα.

Είναι, πλέον, πιθανό να έχουμε νέα μέτρα στο «τραπέζι» και για άλλες περιοχές, μετά και τις τελευταίες ανακοινώσεις από τον ΕΟΔΥ

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ του «OPEN TV», η απόφαση για τη Θεσσαλονίκη, ελήφθη στην τηλεδιάσκεψη των λοιμωξιολόγων, η οποία θα κρίνει όλα τα μέτρα που θα ληφθούν και θα ανακοινωθούν την Παρασκευή (05/02) από την κυβέρνηση. «Έχουμε αύξηση κρουσμάτων, δεν έχουμε έκρηξη», τόνισε από την πλευρά του και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μετά από τη σύσκεψη στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε αναμένεται να αποφασιστεί επίσης ό,τι και η Αχαΐα θα μπει στις «κόκκινες» περιοχές (τώρα είναι μόνο η Πάτρα), ενώ η Αττική είναι ήδη «κόκκινη» και αναμένεται να αποφασιστούν τα μέτρα που θα ισχύσουν από την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου.

Τα νέα μέτρα δείχνουν να αποτελούν μονόδρομο, μετά και τη συνεδρίαση της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων την Πέμπτη (04/02), με τους ειδικούς να τα συζητούν πριν κάνουν την τελική τους πρόταση στην κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη να πρέπει να πάρει ξανά μια δύσκολη απόφαση.

Τα σενάρια για τα νέα μέτρα στην υπόλοιπη χώρα

Σχετικά με τα νέα μέτρα, το ενδεχόμενο ενός αυστηρού lockdown, δείχνει τη συγκεκριμένη στιγμή να απομακρύνεται, με βάση και τα τελευταία νέα κρούσματα.

Είναι πιθανό να υπάρξει «stop» στις μετακινήσεις το σαββατοκύριακο και απαγόρευση για μετακινήσεις από δήμο σε δήμο για συγκεκριμένες, όμως, δραστηριότητες, όπως για παράδειγμα την ατομική άσκηση (με SMS 6 στο 13033).

Αυτό που φαίνεται σίγουρο είναι να υπάρξουν μέτρα τοπικού χαρακτήρα και όχι οριζόντιου. Για παράδειγμα περιορισμούς στην Πάτρα, όπου η κατάσταση δείχνει να εκτραχύνεται και να ανησυχεί πολύ τους ειδικούς.

Κεραμέως: Καμία εισήγηση από τους ειδικούς για κλείσιμο σχολείων

Στα σενάρια για ενδεχόμενο κλείσιμο των σχολείων αναφέρθηκε, εν τω μεταξύ, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, η οποία τόνισε ότι έχει παρθεί μια απόφαση στην κυβέρνηση στη βάση των εισηγήσεων των ειδικών και αυτή τη στιγμή λειτουργούν όλα τα σχολεία στη χώρα με εξαίρεση τα Λύκεια στις κόκκινες περιοχές.

«Αύριο δεν υπάρχει προγραμματισμένη συζήτηση με τους ειδικούς για το θέμα των σχολείων, παρακολουθούμε βήμα-βήμα τις εξελίξεις, είμαστε σε τακτικοί επικοινωνία μαζί τους και πορευόμαστε με βάση τις εισηγήσεις» ξεκαθάρισε. Η ίδια απηύθυνε έκκληση σε εκπαιδευτικούς και μαθητές Λυκείου να υποβάλουν αίτηση στην ειδική πλατφόρμα που έχει δημιουργηθεί στο edu.testing.gov.gr προκειμένου να εξεταστούν δωρεάν για covid σε 386 σημεία σε όλη τη χώρα.

Σχετικά για το νομοσχέδιο και τα συλλαλητήρια που πραγματοποιούνται, απάντησε ότι πρόκειται για ένα νομοσχέδιο κοινής λογικής, το οποίο έρχεται να διορθώσει παθογένειες δεκαετιών. «Θεωρούμε φυσιολογικό να εισάγεται κάποιος στο Πανεπιστήμιο με βαθμό 0,6 στα 20;», διερωτήθηκε η υπουργός ,μιλώντας στο «Μega».

«Επιτρέποντας το ως πολιτεία, τον παραπλανούμε. Άρα λοιπόν το νομοσχέδιο θεσπίζει ακαδημαϊκές προϋποθέσεις εισαγωγής. Ενισχύει τις ακαδημαϊκές προϋποθέσεις εισαγωγής στα πανεπιστήμια». «Δεύτερον», συνέχισε, «ελεγχόμενη είσοδος στα πανεπιστήμια, το οποίο ισχύει διεθνώς σε τόσα Πανεπιστήμια. Ο στόχος μας είναι να δώσουμε στα εξαιρετικά μας πανεπιστήμια αυτό που δεν έχουν: το ακαδημαϊκό περιβάλλον που τους αρμόζει».

Περισσότερα σε λίγο…

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...