Κορονοϊός: Κλειστοί πέντε σταθμοί του μετρό την Παρασκευή – Για την αποφυγή συνωστισμού (video)

Πέντε σταθμοί του μετρό έκλεισαν από το απόγευμα της Παρασκευής (25/12) ανήμερα των Χριστουγέννων στο κέντρο της Αθήνας, μετά από εισήγηση της Αστυνομίας, στο πλαίσιο των μέτρων για την αποφυγή του συνωστισμού και την αποφυγή της μετάδοσης του κορονοϊού. Με το lockdown να είναι σε ισχύ.

Πρόκειται για τους σταθμούς Σύνταγμα, Πανεπιστήμιο, Ακρόπολη, Μοναστηράκι και Θησείο. Η απόφαση αφορά στις ώρες 17.00 έως 21.00, καθώς θεωρείται κρίσιμο διάστημα, κυρίως για την επιστροφή από το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι και είναι πιθανό πολλοί να επιλέξουν μια βόλτα στο κέντρο.

Το ίδιο διάστημα δεν θα πραγματοποιούνται δρομολόγια του τραμ στο τμήμα από τη στάση Καλλιρόης έως το Σύνταγμα.

Υπενθυμίζεται ότι από την Τετάρτη (23/12) ήταν στο πρόγραμμα, αν χρειαστεί, το κλείσιμο σταθμών του μετρό, προκειμένου να μην υπάρξει συνωστισμός, κάτι που τελικά υλοποιήθηκε, με βάση το σχέδιο της ΕΛΑΣ. Σημειώνεται ότι μετά τις 10 ισχύει απαγόρευση κυκλοφορίας, γενικώς.

Σημειώνεται ότι τις προηγούμενες ημέρες και ειδικά την Τετάρτη (23/12) και την παραμονή των Χριστουγέννων παρατηρήθηκε κατά τη διάρκεια της ημέρας κίνηση σε δρόμους και στην αγορά στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Με τα μέτρα να είναι αυστηρά και με «μπλόκα» από την Τροχαία, ειδικά μετά τις 22:00. Μετά τις 22:00 οι δρόμοι ήταν άδειοι και τηρήθηκαν τα μέτρα.

Φωτογραφίες: eurokinissi.gr

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...