Κορονοϊός: Κλειστά 190 δημοτικά και νηπιαγωγεία λόγω κρουσμάτων (video)

Η αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού στην Ελλάδα, προβληματίζει ιδιαίτερα τους ειδικούς. Σαν αποτέλεσμα, η λειτουργία των σχολείων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, δεν έμεινε ανεπηρέαστη. Πολλά από αυτά, βρίσκονται σε μερική αναστολή λειτουργίας, με ένα η και περισσότερα τμήματά τους να παραμένουν κλειστά, καθώς και άλλα να βρίσκονται σε ολική αναστολή.

Συγκεκριμένα, με έως τώρα δεδομένα, σε ολόκληρη τη χώρα είναι κλειστά περίπου 190 δημοτικά και νηπιαγωγεία εξαιτίας της πανδημίας, με τον αριθμό να αυξάνεται καθημερινά.

Την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου, οι λοιμωξιολόγοι εισηγήθηκαν το άνοιγμα των Γυμνασίων παντού και όχι των Λυκείων στις «κόκκινες» περιοχές, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασής τους. Για την επαναλειτουργία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, η πολιτική ηγεσία είχε ήδη ξεκινήσει την προετοιμασία με σκοπό να πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου. Ωστόσο, με την Αττική να βρίσκεται στο «κόκκινο», τα δεδομένα ανατράπηκαν.

Σχολείο

Σημειώνεται πως το άνοιγμα των σχολείων αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση καθώς είναι ιδιαίτερα μεγάλο το διάστημα που οι μαθητές βρίσκονται μακριά από τη δια ζώσης εκπαίδευση, γεγονός το οποίο συνεπάγεται τεράστια προβλήματα στη μαθησιακή διαδικασία.

Μακρή: Πολιτική απόφαση η δια ζώσης λειτουργία των σχολείων

«Πολιτική απόφαση του υπουργείου Παιδείας είναι να λειτουργήσει δια ζώσης η δευτεροβάθμια εκπαίδευση», είχε αναφέρει η Ζέττα Μακρή. Η υφυπουργός Παιδείας υπογράμμισε ότι την 1η Φεβρουαρίου θα ανοίξουν Γυμνάσια και Λύκεια, προειδοποιώντας ωστόσο ότι στις κόκκινες περιοχές τα Λύκεια θα λειτουργήσουν με τηλεκπαίδευση. «Εάν η Αττική μπει στο κόκκινο θα ισχύσει ότι ισχύει με τις άλλες περιοχές» δήλωσε η υφυπουργός, μιλώντας στην ΕΡΤ, προαναγγέλλοντας ότι τα Λύκεια θα μείνουν κλειστά στην Αττική και θα λειτουργούν με τηλεκπαίδευση, εφόσον ο νομός γίνει «κόκκινος».

Η κυρία Μακρή υπογράμμισε ότι η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, έχει απορρίψει το σενάριο να ανοίξει μόνο η Γ’ Λυκείου καθώς όπως εξήγησε είναι μη λειτουργικό, ενώ ανέφερε ότι έχουν δοθεί συγκεκριμένες οδηγίες στους εκπαιδευτικούς για την εφαρμογή των μέτρων. Η ίδια είπε ότι τόσο οι εκπαιδευτικοί όσο και οι μαθητές της Γ Λυκείου μπορούν να κάνουν τέστ κορονοϊού. Για τους μαθητές, όμως, πρέπει να είναι παρόντες οι γονείς ή οι κηδεμόνες τους ή να έχουν έγγραφη έγκριση.

Για το άνοιγμα των σχολείων έκανε λόγο το πρωί της Παρασκευής 29/1 και ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής των ειδικών για τον κορονοϊό, Νίκος Σύψας, μέσα από δηλώσεις του στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN TV. Ο καθηγητής χαρακτήρισε ως «γκρίζα ζώνη» τα Γυμνάσια, λέγοντας πως υπάρχει ακόμη ερωτηματικό γι’ αυτά και είπε πως «επιδημιολογικά πιο επικίνδυνα είναι τα Λύκεια».

Ο ίδιος, σημείωσε πως όποια μέτρα παρθούν την εν λόγω ημέρα για την Αττική και συνολικά για τις «κόκκινες» περιοχές, αρχικά θα διαρκέσουν για δύο εβδομάδες και θα επανεξεταστούν στη συνέχεια.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...