Κορονοϊός: Κλείνει τα σύνορά της με χώρες εκτός ΕΕ η Γαλλία – «Τρόμος» για τις μεταλλάξεις (video)

Η Γαλλία κλείνει τα σύνορά της με χώρες εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης πλην των απολύτως απαραίτητων αφίξεων όπως ανακοίνωσε το βράδυ της Παρασκευής (29/01), ο πρωθυπουργός της χώρας, Ζαν Καστέξ, μετά την έξαρση κρουσμάτων μετάλλαξης του νέου στελέχους του κορονοϊού.

«Οποιαδήποτε είσοδος στη Γαλλία και οποιαδήποτε έξοδος από το έδαφός μας προς ή από χώρα εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα απαγορεύεται από την Κυριακή, εκτός αν υπάρχει επιτακτικός λόγος» ανακοίνωσε ο Καστέξ, που δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξει νέο εθνικό lockdown αλλά τόνισε ότι «πρέπει να προσπαθήσουμε να το αποφύγουμε». Αν και σύμφωνα με τον πρωθυπουργό η επιδημιολογική κατάσταση της χώρας είναι καλύτερα σε σχέση με άλλες η κατάσταση «παραμένει ανησυχητική».

Αντί για lockdown, αποφασίστηκε να ενισχυθούν οι έλεγχοι στα σύνορα, να μειωθεί ο αριθμός των ανθρώπων που επιτρέπεται να βρίσκονται σε εμπορικά κέντρα και να ενταθούν οι έλεγχοι της αστυνομίας για την τήρηση της νυχτερινής απαγόρευσης της κυκλοφορίας αλλά και για να μην γίνονται παράνομα πάρτι. Τα μεγάλα εμπορικά κέντρα, επιφανείας άνω των 20.000 τετραγωνικών μέτρων (εκτός από τα καταστήματα τροφίμων), θα κλείσουν από την Κυριακή (31/01).

Σημειώνεται ότι το τελευταίο 24ωρο η Γαλλία κατέγραψε 22.858 μολύνσεις και 510 θανάτους ανθρώπων από επιπλοκές του κορονοϊού.

Λίγες ημέρες νωρίτερα έγινε γνωστό ότι η γαλλική κυβέρνηση εξετάζει διάφορα σενάρια για να αναχαιτίσει τη διασπορά του νέου κορονοϊού στη χώρα, μεταξύ άλλων εκείνο μιας νέας αυστηρής καραντίνας, καθώς η απαγόρευση της κυκλοφορίας που εφαρμόζεται αυτή τη στιγμή δεν είναι αρκετά αποτελεσματική. Με τον Εμανουέλ Μακρόν να είναι διαστακτικός μπροστά σε καθολικό lockdown.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...