Κορονοϊός: «Κλείδωσε» η συμφωνία ΕΕ-Pfizer για επιπλέον 300 εκατ. δόσεις εμβολίου (video)

Σε οριστικοποίηση της συμφωνίας με των εταιρειών «Pfizer/Biontech» προχώρησε η Ευρωπαϊκή Ένωση, αναφορικά με την αγορά άλλων 300 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου τους ενάντια στην Covid-19, όπως ανέφερε ένας εκπρόσωπος της Κομισιόν.

Η ΕΕ εξασφάλισε 300 εκατομμύρια δόσεις του συγκεκριμένου εμβολίου πέρσι τον Νοέμβριο και στις 8 Ιανουαρίου ανακοίνωσε μια προκαταρκτική συμφωνία για άλλες τόσες, για την οποία ήταν σε εκκρεμότητα η διαπραγμάτευση για τους όρους του νέου συμβολαίου. «Η Επιτροπή ενέκρινε τη νέα σύμβαση σήμερα», είπε ο εκπρόσωπος μιλώντας στο πρακτορείο Reuters τη Δευτέρα (8/2).

Ένας αξιωματούχος που συμμετείχε στις συνομιλίες με την Pfizer, υποστήριξε ότι με βάση νέα συμφωνία, οι χώρες της ΕΕ έχουν ήδη παραγγείλει άλλες 200 εκατομμύρια δόσεις, που θα παραδοθούν φέτος, ενώ συνεχίζονται οι συζητήσεις για το χρονοδιάγραμμα παράδοσης των άλλων 100 εκατομμυρίων δόσεων.

Επίσης, ένας εκπρόσωπος της Pfizer, δήλωσε στο πρακτορείο ότι οι συζητήσεις με την Κομισιόν «συνεχίζονται», ενώ ο εκπρόσωπος της BioNTech απέφυγε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο.

Υπενθυμίζεται ότι οι εταιρείες «Pfizer/Biontech» ανακοίνωσαν τη Δευτέρα (01/02) μαζική αύξηση της παραγωγής του εμβολίου κατά του κορονοϊού, από 1,3 σε 2 δισ. για φέτος, όπως είχαν υποσχεθεί. Η νέα εγκατάσταση παραγωγής στην πόλη Μάρμπουργκ της Γερμανίας θα διαδραματίσει κεντρικό ρόλο σε αυτό.

Υπενθυμίζεται ότι με το συγκεκριμένο εμβόλιο ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί και στην Ελλάδα στις 27 Δεκεμβρίου. Εκτός από αυτό, από την Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν πάρει, ακόμα, έγκριση τα εμβόλια των «Moderna» και «Astrazeneca», ενώ αναμένεται να ακολουθήσει αυτό της «Johnson & Johnson».

Στις 10/02 κλείνουν ραντεβού για εμβολιασμό οι 60-64 ετών

Όπως έγινε γνωστό τη Δευτέρα (8/2), μετά τις ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα, στις 15 Φεβρουαρίου ξεκινά ο εμβολιασμός στις ηλικιακές ομάδες 60 – 64 ετών, ενώ δύο ημέρες αργότερα ανοίγει η πλατφόρμα για τα ραντεβού όσων είναι από 70-79 ετών.

Έτσι λοιπόν, την Τετάρτη 10/02/2021 ανοίγει η πλατφόρμα για την εν λόγω ηλικιακή ομάδα και οι πρώτοι εμβολιασμοί θα γίνουν στις 15 του μήνα. Για τις ηλικίες 75 έως 79 ετών, η πλατφόρμα ανοίγει την Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου.

«Σήμερα ξεπεράσαμε τους 410.000 εμβολιασμούς», τόνισε ο Μάριος θεμιστοκλέους, γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, ενώ συνέχισε: «Χθες (7/2) παραλάβαμε τις πρώτες 45.000 δόσεις του εμβολίου της Astrazeneca κι αναμένουμε περισσότερες παραλαβές τις επόμενες ημέρες».

Φον Ντερ Λάιεν: Εντός του καλοκαιριού θα εμβολιάσουμε το 70% των Ευρωπαίων

Υπενθυμίζεται, ότι η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, σε συνέντευξή της στην ιταλική εφημερίδα «La Repubblica», αναφέρθηκε στον εμβολιασμό των πολιτών της Ένωσης κατά του κορονοϊού, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι «εντός του καλοκαιριού θα εμβολιάσουμε το 70% των ευρωπαίων».

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...