Κορονοϊός: Κινδύνεψαν ασθενείς στη ΜΕΘ του «Γεννηματάς» Θεσσαλονίκης από διακοπή ρεύματος (video)

Απίστευτο κι όμως αληθινό το περιστατικό που σημειώθηκε, στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» της Θεσσαλονίκης όταν κόπηκε το ρεύμα, με αποτέλεσμα να κινδυνέψουν άμεσα ασθενείς που νοσηλεύονται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του εν λόγω νοσοκομείου, καθώς η γεννήτρια που υπήρχε δεν λειτούργησε.

Η διακοπή ρεύματος κράτησε περισσότερο από μία ώρα με αποτέλεσμα όσοι αναπνευστήρες στη ΜΕΘ δεν είχαν μπαταρία back up άρχισαν να υπολειτουργούν και οι γιατροί αναγκάστηκαν να χορηγήσουν οξυγόνο στους ασθενείς με χειροκίνητο τρόπο, τουλάχιστον μέχρι να μεταφερθεί νέα γεννήτρια από το νοσοκομείο «Άγιος Δημήτριος».

Όπως είπε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννακός μιλώντας στο MEGA, «το νοσοκομείο Γεννηματάς στην παλιά του πτέρυγα, νοσηλεύει περιστατικά COVID-19. Σε πρώτη φάση τα διακόμιζε σε νοσοκομεία αναφοράς στο ΑΧΕΠΑ και το Παπανικολάου. Θα έπρεπε να έχει γίνει η κατάλληλη προετοιμασία στις κλινικές που έχουν αυξημένες ανάγκες οξυγόνου, άρα κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος. Το νοσοκομείο είχε αναπτύξει 10 κλίνες ΜΕΘ ενώ σε αυτές προστέθηκαν άλλες 7. Αφού υπήρξαν αυξημένες ανάγκες θα έπρεπε να γίνουν βελτιώσεις στον υποσταθμό. Η διοίκηση του νοσοκομείου δεν είχε κάνει σύμβαση για συντήρηση της γεννήτριας από τον Αύγουστο, η οποία λειτούργησε τελικά με πρωτοβουλία της παλιάς εταιρίας που την επισκεύασε».

Η απάντηση του διοικητή του «Γεννηματάς»

για τη διακοπή ρεύματος
Διοικητής νοσοκομείου Γιώργος Κούτρας από τη μεριά του είπε:

«Η διακοπή ρεύματος προήλθε πράγματι από μία βλάβη στον υποσταθμό, η οποία θα είχε περάσει απαρατήρητη αν λειτουργούσαν οι γεννήτριες του νοσοκομείου», είπε ο σιοικητής του νοσοκομείου Γιώργος Κούτρας ενώ προσέθεσε:

«Η σύμβαση για τη συντήρηση των γεννητριών έχει λήξει από την προηγούμενη διοίκηση του νοσοκομείου, ενώ έχει δοθεί μία τρίμηνη παράταση . Η καινούρια σύμβαση ήταν έτοιμη να υπογραφεί πολύ πιο νωρίς πριν ένα μήνα, λόγω εντάσεων, είναι έτοιμη να υπογραφεί από 2/12».

Πηγή: MEGA

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...