Κορονοϊός: Κάνει «στροφή» και η Γερμανία για το εμβόλιο της AstraZeneca – Χορήγηση στους άνω των 65

γαλλίαΣτην εκτίμηση ότι το εμβόλιο της εταιρείας «Astrazeneca» θα μπορεί να χορηγηθεί στο άμεσο μέλλον και σε ηλικιωμένους άνω των 64 ετών στη Γερμανία, μόλις εκδοθεί η σχετική σύσταση της Μόνιμης Επιτροπής Εμβολιασμών (Stiko), προχώρησε ο  ομοσπονδιακός υπουργός Υγείας της χώρας, Γενς Σπαν.

«Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το εμβόλιο της εν λόγω εταιρείας να εγκριθεί ώστε να χορηγείται και σε άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών. Αυτό οφείλεται στα επιστημονικά δεδομένα που έχουμε από τη Σκωτία και την Αγγλία», δήλωσε ο χριστιανοδημοκράτης (CDU) πολιτικός, σύμφωνα με συμμετέχοντες στις σημερινές συζητήσεις για τον κορονοϊό μεταξύ των πρωθυπουργών των ομοσπονδιακών κρατιδίων και της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.

Η Μόνιμη Επιτροπή Εμβολιασμών (Stiko) βρίσκεται στην τελική διαδικασία λήψης της σχετικής απόφασης. Μέχρι στιγμής, η Stiko έχει συστήσει την χορήγηση του εμβολίου της εταιρείας Astrazeneca μόνο σε άτομα ηλικίας 18 έως 64 ετών, καθώς αρχικά δεν υπήρχαν επαρκή επιστημονικά δεδομένα από τις μελέτες για άτομα ηλικίας άνω των 64 ετών.

Το πρωί της Τετάρτης (3/3) ο χριστιανοδημοκράτης υπουργός Υγείας, δήλωσε επίσης σε συνέντευξή του στο πρώτο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο της Γερμανίας «ARD», ότι σύστησε στην Stiko να προσαρμόσει τις αποφάσεις της για την χορήγηση του εν λόγω εμβολίου λαμβάνοντας υπόψη τα στοιχεία των νεότερων επιστημονικών μελετών.

Ποιες χώρες αναθεώρησαν για το εμβόλιο αυτό

Σημειώνεται, πως αν η Γερμανία υιοθετήσει τελικά αυτήν την πρακτική, θα αποτελεί την τρίτη κατά σειρά χώρα που πραγματοποιεί «στροφή» στις αποφάσεις της σχετικά με το εν λόγω εμβόλιο, μετά τη Γαλλία και την Αυστρία, που αποφάσισαν να χορηγήσουν το εναίσιμο της AstraZeneca και στους πολίτες που έχουν ηλικία πάνω από 65 χρόνια.

Υπενθυμίζεται, ότι το εμβόλιο της AstraZeneca πήρε το «πράσινο φως» και από Κομισιόν στις 29 Ιανουαρίου, ενώ ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) με ανακοίνωσή του είχε γνωστοποιήσει ότι συνίσταται για άτομα άνω των 18 ετών.

Αξίζει να σημειωθεί, τέλος, πως αισιοδοξία αποπνέουν τα νέα στοιχεία που ήρθαν στο «φως» της δημοσιότητας για εμβόλια των «Pfizer/BioNTech» και της «Astrazeneca» τη Δευτέρα (01/03), καθώς, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες μια μελέτης, μειώνουν σε μεγάλο βαθμό, συγκεκριμένα κατά 80%, την πιθανότητα νοσηλείας σε άτομα που πάσχουν από κορονοϊό και κυρίως ηλικιωμένους.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...