Κορονοϊός: Και η Johnson & Johnson υπέβαλε αίτηση στον ΕΜΑ για αδειοδότηση του εμβολίου της

Αίτηση για την υπό όρους έγκριση του εμβολίου της Johnson & Johnson κατά του κορονοϊού, έλαβε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ),  όπως έκανε γνωστό την Τρίτη (16/2) η ευρωπαϊκή ρυθμιστική αρχή. Η εν λόγω φαρμακευτική εταιρεία έχει κάνει ανάλογη κίνηση και προς τις ΗΠΑ.

Ο ΕΜΑ, που έχει την έδρα του στο Άμστερνταμ, υποστήριξε ότι η αρμόδια επιτροπή για τα ανθρώπινα φάρμακα (CHMP) θα αξιολογήσει το προϊόν του φαρμακευτικού κολοσσού Johnson & Johnson, γνωστό ως «COVID-19 Vaccine Janssen», το οποίο ανέπτυξε η Janssen-Cilag International N.V., το συντομότερο δυνατό.

Σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση, η επιτροπή θα μπορούσε να γνωμοδοτήσει μέχρι τα μέσα Μαρτίου, υπό την προϋπόθεση ότι τα δεδομένα της εταιρείας θα είναι αρκετά περιεκτικά και ισχυρά,
αναφορικά με την αποτελεσματικότητα, την ασφάλεια και την ποιότητα του εμβολίου.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρήγγειλε 200 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της Johnson & Johnson, με επιλογή για 200 εκατομμύρια επιπλέον. Εκατό εκατομμύρια δόσεις αναμένεται να παραδοθούν έως τον Ιούνιο, εάν το εμβόλιο εγκριθεί.

Σημειώνεται, πως η αρμόδια υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει ήδη εγκρίνει τα εμβόλια των Pfizer, Modernaκαι AstraZeneca. Το τελευταίο υπό προϋποθέσεις, καθώς ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες έθεσαν ηλιακό «μπλόκο» εξαιτίας των μη επαρκών στοιχείων για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου σε μεγαλύτερες ηλικίες (άνω των 65 ή 55).

Παρόλα αυτά, ο ΠΟΥ άναψε την προηγούμενη εβδομάδα το «πράσινο φως» για τη χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca σε όλες τις ηλικίες, ενώ την Παρασκευή (12/2) έδωσε την έγκρισή του για την κατεπείγουσα χρήση του, ακόμα και σε χώρες στις οποίες κυκλοφορεί η νοτιοαφρικανική μετάλλαξη.

Τι δήλωσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Περισσότερα ασφαλή και αποτελεσματικά εμβόλια βρίσκονται καθ’ οδόν τόνισε η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, καλωσορίζοντας την είδηση για την αίτηση της Johnson and Johnson για υπό όρους αδειοδότηση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων.

Ειδικότερα, η πρόεδρος της Κομισιόν ανέφερε:

«Χαιρετίζω τα νέα για την αίτηση της Johnson & Johnson στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων για το εμβόλιο για την COVID19. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα είναι έτοιμη να χορηγήσει άδεια μόλις ο EMA εκδώσει θετική επιστημονική γνωμοδότηση. Περισσότερα ασφαλή και αποτελεσματικά εμβόλια βρίσκονται καθ’ οδόν».

Από την πλευρά της, η επίτροπος Υγείας της ΕΕ, Στέλλα Κυριακίδου, έκανε λόγο για ευπρόσδεκτο βήμα στις προσπάθειες της ΕΕ να εξασφαλίσει περισσότερα ασφαλή και αποτελεσματικά εμβόλια.

Πιο συγκεκριμένα, η κ. Κυριακίδου σημείωσε:

«Θετικά νέα για το εμβόλιο για την COVID19, με την αίτηση της Johnson & Johnson στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων για υπό όρους αδειοδότηση. Είναι ένα ευπρόσδεκτο βήμα στις προσπάθειές μας να εξασφαλίσουμε περισσότερα ασφαλή και αποτελεσματικά εμβόλια».

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...