Κορονοϊός: «Καμπανάκι» Κικίλια για τη Δυτική Αττική – Αυτές οι εννιά περιοχές είναι στο «κόκκινο» (video)

Με τη χώρα να θρηνεί για την απώλεια άλλων 95 πολιτών λόγω επιπλοκών με τον κορονοϊό, ενώ 578 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι (ανακοινώθηκαν και 1.667 νέα κρούσματα), ο Βασίλης Κικίλιας τόνισε πόσο δύσκολη, αλλά και κρίσιμη λόγω των εορτών, συνεχίζει να παραμένει η κατάσταση. Αναφέροντας πως αυτά τα Χριστούγεννα δεν θα είναι όπως άλλες χρονιές.

Ο υπουργός Υγείας χτύπησε «καμπανάκι» για τη δυτική Αττική, στάθηκε σε περιοχές που παραμένουν στο «κόκκινο», ενώ ανέφερε ακόμα πόσο μεγάλη σημασία έχει να φτάσει σε όλη την κοινωνία το πόσο σημαντικό είναι να γίνει ο εμβολιασμός, μέσω σχετικού προγράμματος. Στάθηκε και στα κόμματα της αντιπολίτευσης στο συγκεκριμένο θέμα. Μίλησε και για την πίεση στις ΜΕΘ που παραμένει υψηλή…

Ο Βασίλης Κικίλιας ξεκίνησε, λέγοντας, πως «η κατάσταση παραμένει ακόμη πιεστική σε όλη τη χώρα. Η ηλικιακή κατανομή των κρουσμάτων σε ηλικίες άνω των 60 παρουσιάζει αύξηση», είπε και τόνισε ακόμη πως περισσότερα κρούσματα εμφανίζονται σε: Πιερία, Δράμα, Κιλκίς, Πέλλα, Ξάνθη, Ημαθία, Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Φλώρινα.

«Ανησυχητική είναι η κατάσταση στην δυτική Αττική, συνέχισε ο υπουργός, μιλώντας για ποσοστά 83% κάλυψης στις ΜΕΘ στην Επικράτεια, 77% στην Αττική και 91% στην Θεσσαλονίκη», τόνισε ακόμα… 

«Με αυτά τα ημερήσια κρούσματα αν προτεραιοποιούμε σαν κοινωνία το μήνυμα των Χριστουγέννων ή υπερτερεί η ατομική αίσθηση της αντίληψής μας για τα πράγματα; Είμαστε μια κοινωνία αλληλεγγύης;» διερωτήθηκε ο Βασίλης Κικίλιας και συνέχισε: «Έχουμε συναίσθηση ότι έχουμε 578 διασωληνωμένους στα νοσοκομεία; Η κινητικότητα έχει επιδείξει μικρή αυξητική τάση παρά το lockdown. Το ερώτημα που τίθεται και είναι απλό και σκληρό, είναι το πού νοσηλεύει κανείς τους συμπολίτες του, πού μπορεί να βρει ένα κρεβάτι εντατικής θεραπείας αν δυσκολέψουν τα πράγματα», υπογράμμισε ο Βασίλης Κικίλιας. 

«Διαφορετικά τα φετινά Χριστούγεννα»

Ακολούθως, ο Βασίλης Κικίλιας έστειλε σαφές μήνυμα για τα φετινά Χριστούγεννα, κάνοντας ειδική μνεία σε όλες τις οικογένειες για τους παππούδες και τις γιαγιάδες. «Είναι το πιο εύκολο να υπάρξει μετάδοση εντός της οικίας μας. Είναι διαφορετικά αυτά τα Χριστούγεννα», τόνισε.

«H προσπάθεια εμβολιασμού δεν είναι κομματική, είναι εθνική»

«Με εντολή του πρωθυπουργού, είχα την ευκαιρία να ενημερώσω τα κόμματα της αντιπολίτευσης για τον εμβολιασμό», σημείωσε στη συνέχεια, συμπληρώνοντας: «Λίαν συντόμως θα μπορέσουμε με ασφάλεια και οργάνωση να εμβολιάσουμε τους συμπολίτες μας. Αυτή η προσπάθεια δεν είναι κομματική, είναι εθνική. Περιλαμβάνει όλα τα κόμματα, την ελληνική Εκκλησία, τους ιατρικούς και φαρμακευτικούς συλλόγους, τα επιστημονικά επιμελητήρια, άπαντες». Θέλοντας να στείλει μήνυμα ενότητας σε ό, τι αφορά το ζήτημα με τους εμβολιασμούς, οι οποίοι να θυμίσουμε πως αναμένεται να ξεκινήσουν στην Ελλάδα περίπου στις 15 Ιανουαρίου αν όλα πάνε βάσει σχεδίου.

«Είμαστε πεπεισμένοι πως η Ελλάδα είναι μια χώρα ανθρωπιάς, αλληλεγγύης, συναισθήματος. Η Ελλάδα θα τα καταφέρει. Αυτή η προσπάθεια μας αφορά όλους. Θα οδηγήσει στο να ξαναπάρουμε τις ζωές μας πίσω κι αυτό είναι ένα μήνυμα ιερό», είπε καταλήγοντας ο υπουργός Υγείας.

Ο Βασίλης Κικίλιας ευχαρίστησε άπαντες που έχουν σχέση με τη λειτουργία των νοσοκομείων, αναφέροντας πως είναι πολύτιμη η συνεισφορά τους στο να μείνει μέχρι στιγμής όριο το ΕΣΥ, τόσο στα νοσοκομεία αναφοράς κορονοϊού όσο και στα υπόλοιπα που δέχονται άλλα περιστατικά. Και με τη βοήθεια ιδιωτών.

Το αισιόδοξο μήνυμα για τη συνέχεια

Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας, Παναγιώτης Πρεζεράκος, ο οποίος έδωσε ένα αισιόδοξο μήνυμα λέγοντας: «Πρέπει να συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε αυτή την υπεύθυνη συμπεριφορά. Το τρέχων έτος γιορτάσαμε διαφορετικά τις Απόκριες και το Πάσχα, έτσι θα γιορτάσουμε και τα Χριστούγεννα. Με μια διαφορά όμως: Τώρα φαίνεται φως στην άκρη του τούνελ κι αυτό το φως είναι το εμβόλιο».

«Όπως θα έλεγε κι ο κ. Τσιόδρας, το θέμα δεν είναι να αγκαλιάσει ο παππούς και η γιαγιά το εγγόνι τους, αλλά να το αγκαλιάσει με ασφάλεια», είπε επίσης ο κ. Πρεζεράκος.

Υπενθυμίζεται πως η ενημέρωση έγινε με τη συγκατάθεση της ΕΣΗΕΑ, καθώς στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται πως «της απεργίας εξαιρείται η επίσημη ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας για τον COVID 19 και οι συνάδελφοι ιατρικοί συντάκτες που υποβάλλουν τις ερωτήσεις».

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...