Κορονοϊός: Η Ρωσία σταματά την επιλογή εθελοντών για τις κλινικές δοκιμές του «Sputnik-V» – Τι ανακοινώθηκε

Τέλος στην επιλογή εθελοντών για συμμετοχή στις κλινικές δοκιμές του ρωσικού εμβολίου κατά του κορονοϊού «Sputnik-V», ανακοίνωσε ότι θα βάλει το ρωσικό υπουργείο Υγείας την Τετάρτη (23/12), θεωρώντας ότι η επιλεγείσα ομάδα που υπάρχει μέχρι στιγμής, επιτρέπει πλήρως να διερευνηθεί η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητα του εμβολίου.

Στην ανακοίνωσή του, το ρωσικό υπουργείο Υγείας ανέφερε ότι έχουν εμβολιασθεί περισσότεροι από 31.000 εθελοντές, με το 25% από αυτούς να έχουν λάβει το εικονικό φάρμακο (placebo).

Παράλληλα, τόνισε ότι «η παρακολούθηση της υγείας των εθελοντών θα συνεχισθεί σύμφωνα με το πρωτόκολλο τουλάχιστον για έξι μήνες» και πως οι ληφθείσες αποφάσεις συνάδουν με την πρακτική των διεθνών ρυθμιστικών αρχών.

Η τρίτη φάση περιλαμβάνει μόνο το εμβόλιο και όχι το placebo

Στο μεταξύ το Ινστιτούτο Γκαμαλέι της Μόσχας, που έχει αναπτύξει το εμβόλιο Sputnik-V κατά του νέου κορονοϊού, ανακοίνωσε την Τετάρτη (23/12) ότι στους εθελοντές που συμμετέχουν στην τρίτη φάση των κλινικών δοκιμών δεν θα χορηγείται πλέον εικονικό φάρμακο.

Ο διευθυντής του Ινστιτούτου, Αλεξάντρ Γκίντσμπουργκ ισχυρίστηκε ότι το υπουργείο Υγείας ενέκρινε την απόφαση αυτή για τη μη χορήγηση placebo κατά την τρίτη φάση των κλινικών δοκιμών.

«Όλα έχουν αποδειχθεί και η πανδημία συνεχίζεται, και το placebo δεν είναι γενικά καλό» δήλωσε ο Γκίντσμπουργκ, προσθέτοντας ότι ο ίδιος θα ήθελε να ταυτοποιήσει όσους είχαν λάβει το placebo και να τους προτείνει να εμβολιαστούν, «αλλά προς το παρόν δεν είναι σαφές πότε θα το επιτρέψει αυτό η ρυθμιστική αρχή».

Πάνω από 200.000 έχουν κάνει το εμβόλιο

Στην Ρωσία ξεκίνησε αυτόν τον μήνα από την Μόσχα ο εμβολιασμός γιατρών, υγειονομικού προσωπικού και άλλων εργαζομένων στην πρώτη γραμμή με το εμβόλιο «Sputnik-V», ενώ μέχρι σήμερα έχουν εμβολιασθεί περισσότεροι από 200.000 άνθρωποι.

Τα ενδιάμεσα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών που δημοσιεύθηκαν την περασμένη εβδομάδα έδειξαν ότι το εμβόλιο «Sputnik-V», το οποίο οι αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές ενέκριναν τον Αύγουστο μετά από κλινικές δοκιμές διάρκειας λιγότερης των δύο μηνών, είναι κατά 91,4% αποτελεσματικό.

Περισσότερα από 87 εκατομμύρια διαγνωστικά τεστ για τον κορονοϊό

Εντωμεταξύ, περισσότερα από 87 εκατομμύρια διαγνωστικά τεστ για τον κορονοϊό έχουν πραγματοποιηθεί έως τώρα στην Ρωσία, ενώ το τελευταίο εικοσιτετράωρο πραγματοποιήθηκαν 393.000 τεστ, όπως ανακοίνωσε το γραφείο τύπου της ρωσικής ρυθμιστικής αρχής προστασίας της υγείας του καταναλωτή (Rospotrebnadzor).

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι υπό ιατρική παρακολούθηση βρίσκονται 641.563 άνθρωποι που έχουν διαγνωσθεί θετικοί στον κορονοϊό.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...