Κορονοϊός: Η πρώτη αντίδραση της AstraZeneca μετά και το ευρωπαϊκό «πράσινο φως» στο εμβόλιο

Η «AstraZeneca» χαιρέτισε το βράδυ της Πέμπτης (18/03) τα συμπεράσματα των βρετανικών και ευρωπαϊκών ρυθμιστικών αρχών σχετικά με την ασφάλεια του εμβολίου της κατά της Covid-19, σε ανακοίνωση που εξέδωσε η βρετανοσουηδική φαρμακευτική εταιρεία. Δηλαδή, μετά και το ευρωπαϊκό «πράσινο φως» στο εμβόλιο, με αποτέλεσμα πολλές χώρες να το.. επαναφέρουν.

«Η ασφάλεια των εμβολίων είναι θεμελιώδους σημασίας και χαιρετίζουμε τις αποφάσεις των ρυθμιστικών αρχών που επιβεβαιώνουν το όφελος του εμβολίου μας στον τερματισμό της πανδημίας», ανέφερε η Αν Τέιλορ, επικεφαλής ιατρός της εταιρείας, εκφράζοντας την εμπιστοσύνη της ότι οι εμβολιασμοί μπορούν να ξαναρχίσουν Ευρώπη.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) ανακοίνωσε το απόγευμα της Πέμπτης (18/03) ότι παραμένει πεπεισμένος πως τα οφέλη του εμβολίου της AstraZeneca υπερτερούν κατά πολύ ενδεχόμενων κινδύνων, μετά την έρευνα σε σχέση με αναφορές για θρομβοεμβολικά επεισόδια που ώθησαν πολλές χώρες να αναστείλουν τη χρήση του. Μετά την ανακοίνωση του EMA, πολλές ευρωπαϊκές χώρες ανακοίνωσαν την επανέναρξη των εμβολιασμών με το εμβόλιο της.

Από την Τετάρτη (17/03), ξεκάθαρος ήταν και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Φαρμάκων (ΠΟΥ) αναφέροντας: «Να συνεχιστούν οι εμβολιασμοί, υπερτερούν τα οφέλη».

Καταγράφηκαν νέοι θάνατοι

Πάντως, λίγο μετά το «πράσινο φως» από τον EMA, έγινε γνωστό πως σημειώθηκαν δύο περιστατικά θανάτου σε άτομα που είχαν εμβολιαστεί με το εναίσιμο της βρετανοσουηδικής εταιρίας. Το πρώτο, καταγράφηκε στη Δανία, μαζί με άλλα εννέα περιστατικά θρομβώσεων, ενώ το άλλο στη Σουηδία, σε μια γυναίκα που μέχρι πρότινος ήταν καλά στην υγεία της.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...