Κορονοϊός: Η πλέον «καθαρή» Ουχάν καλεί τουρίστες να την επισκεφτούν (video)

Περίπου ένα χρόνο μετά τα πρώτα κρούσματα, η Κίνα δείχνει να κέρδισε τη μάχη τον κορονοϊό. Ακόμη και στην Ουχάν, το όνομα της οποίας συνδέθηκε με το ξεκίνημα της πανδημίας, η ζωή φαίνεται να ξαναβρίσκει τους ρυθμούς της.

Είναι γεγονός πως το πρώτο απόλυτο lockdown εφαρμόστηκε στη συγκεκριμένη πόλη της Κίνας και οι πρώτες δυστοπικές εικόνες ερημιάς προήλθαν από εκεί.

Η αλήθεια είναι όμως, πως οι περιορισμοί που κράτησαν από τις 23 Ιανουαρίου μέχρι τις 8 Απριλίου ήταν επιτυχημένοι, παρά το γεγονός ότι δεν απεφεύχθησαν 3800 θάνατοι.

Μέσω ενός βίντεο που ήρθε στη δημοσιότητα, σηματοδοτείται και η προσπάθεια επανόδου της Ουχάν στην κανονικότητα.

Η άλλοτε ταραγμένη πόλη, πλέον είναι έτοιμη να επανέλθει στα παλιά της στάνταρ και να ζήσει ξανά κανονικά. Στο πλαίσιο αυτό, οι αρχές της πόλης δημιούργησαν ένα ιδιαίτερα καλαίσθητο βίντεο για να προσελκύσουν και πάλι τουρίστες, ένα αρκετά δύσκολο εγχείρημα, τη στιγμή που η πανδημία είναι ακόμα παρούσα σχεδόν σε όλο τον κόσμο.

Στο βίντεο αυτό τονίζονται ιδιαίτερα τα όμορφα μέρη της πόλης (που βρίσκεται στην κεντροανατολική Κίνα και έχει πληθυσμό σχεδόν 11.000.000 κατοίκους). Ωστόσο, μερικοί χρήστες των social media αναφέρουν ότι δεν είναι ρεαλιστικό και ότι θα ταίριαζε σε κάθε πόλη την οποία διατρέχει ποτάμι.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...