Κορονοϊός: Η Μελβούρνη υποδέχθηκε την πρώτη διεθνή πτήση μετά από πέντε μήνες – «Τεστ»… καραντίνας για τον τουρισμό (video)

Η πρώτη διεθνής πτήση σε διάστημα πέντε μηνών, λόγω του κορονοϊού, είναι γεγονός για τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Αυστραλίας. Η Μελβούρνη, υποδέχθηκε το πρώτο αεροπλάνο στις 7/12, γεγονός που θα αποτελέσει… τεστ για τη βελτίωση του συστήματος καραντίνας στα ξενοδοχεία της πολιτείας της Βικτόρια. Στο νότιο ημισφαίριο έχουν μπει, άλλωστε, στο καλοκαίρι…

Η Αυστραλία έχει κλείσει από τον Μάρτιο τα σύνορά της στους ξένους. Τα αεροδρόμια που εξυπηρετούν τη Μελβούρνη, την πρωτεύουσα της Βικτόρια, σταμάτησαν, ωστόσο, να υποδέχονται οποιαδήποτε άφιξη στα τέλη Ιουνίου, έπειτα από διασπορά της COVID-19 που ξεκίνησε από δύο ξενοδοχεία όπου λειτουργούσαν ως καραντίνα για εκείνους που είχαν αφιχθεί από το εξωτερικό.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το ξέσπασμα αυτό της COVID-19 αποδόθηκε σε μεγάλο βαθμό στην αποτυχία ιδιωτικών εταιρειών να ακολουθήσουν το πρωτόκολλο για την αποφυγή της διασποράς του νέου κορονοϊού. Τώρα που εκατοντάδες άνθρωποι αναμένεται να φτάνουν στην Βικτόρια κάθε εβδομάδα, οι αρχές της πολιτείας ανακοίνωσαν ότι η αστυνομία θα επιβάλει πλέον αυστηρότερες προδιαγραφές.

Νέο σύστημα καραντίνας

Η φιλοξενία των Αυστραλών πτήσης από την Σρι Λάνκα στην Μελβούρνη θα πραγματοποιείται υπό το νέο σύστημα, βάσει του οποίου δεν θα επιτρέπεται πλέον σε αυτούς να εγκαταλείψουν τα δωμάτιά τους λόγω των νέων περιορισμών που ισχύουν για την καραντίνα στα ξενοδοχεία.

Το σύστημα αυτό είναι παρόμοιο με αυτό που χρησιμοποιήθηκε στο Σίδνεϊ, την πρωτεύουσα της Νέας Νότιας Ουαλίας, της μεγαλύτερης πολιτείας της Αυστραλίας, το οποίο υποδέχθηκε χιλιάδες ανθρώπους που επέστρεψαν από το εξωτερικό χωρίς να υπάρξουν συρροές κρουσμάτων.

Καθώς η Νέα Νότια Ουαλία κατέγραψε μόνον ένα κρούσμα εγχώριας μετάδοσης τον περασμένο μήνα, η πολιτεία προχώρησε σταδιακά στην άρση των περισσότερων περιορισμών κοινωνικής αποστασιοποίησης που είχε επιβάλει για την αναχαίτιση της διασποράς της COVID-19.

Τι αλλάζει

Από την Δευτέρα 7/12, η οποία χαρακτηρίστηκε από την κυβέρνηση της πολιτείας «ημέρα ελευθερίας», επιτρέπεται σε σχεδόν όλους τους χώρους να δέχονται έναν άνθρωπο ανά 2 τετραγωνικά μέτρα.

Προηγουμένως, έπρεπε να υπάρχει ένας άνθρωπος ανά 4 τετραγωνικά μέτρα. Επίσης, δεν θα υπάρχει πλέον περιορισμός στον αριθμό των παρευρισκομένων στους γάμους και τις κηδείες.

Η Δυτική Αυστραλία ανακοίνωσε παράλληλα ότι από την Τρίτη 8/12, θα άρει τους περιορισμούς που είχε επιβάλει σε αυτούς που έφταναν από την Βικτόρια και την Νέα Νότια Ουαλία. Με την κίνηση αυτή θα ξανανοίξουν ουσιαστικά σχεδόν όλα τα εσωτερικά σύνορα στην Αυστραλία, δίνοντας μια ώθηση στους τουριστικούς φορείς και στις αεροπορικές εταιρείες, όπως η Qantas και η Virgin Australia.

Η Αυστραλία έχει καταγράψει περίπου 28.000 κρούσματα του νέου κορονοϊού και 908 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 από τότε που ξέσπασε η πανδημία. Η χώρα έχει σημειώσει από τον προηγούμενο σημαντική πρόοδο, ύστερα από την επιβολή αυστηρών περιοριστικών μέτρων, ενώ μόλις 44 ενεργά κρούσματα εξακολουθούν να υπάρχουν, με τα περισσότερα από αυτά να βρίσκονται σε καραντίνα σε ξενοδοχεία.

(ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...