Κορονοϊός: Η AstraZeneca θα δώσει στη δημοσιότητα το συμβόλαιο με την ΕΕ

Η φαρμακευτική εταιρία «AstraZeneca» συμφώνησε να δημοσιοποιήσει το συμβόλαιο παραδόσεων εμβολίων κατά της COVID-19 που έχει υπογράψει με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Σκοπεύει, μάλιστα, την Παρασκευή (28/01), να κάνει προτάσεις στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το ποια ευαίσθητα τμήματα θα απαλείψει, σύμφωνα με την εφημερίδα Frankfurter Allgemeine («FAZ»).

Το εν λόγω μέσο επικαλείται πηγή της ΕΕ σύμφωνα με την οποία, ενώ η AstraZeneca δεν θα μπορέσει να παραδώσει τα 80 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου κατά της COVID-19 που αναμένονταν το πρώτο τρίμηνο, οι ποσότητες θα υπερβαίνουν σημαντικά τα 31 εκατομμύρια δόσεις που είχαν νωρίτερα αναφερθεί.

Τις προηγούμενες ημέρες, το ζήτημα μεταξύ της εταιρίας και της ΕΕ έλαβε διαστάσεις «θρίλερ», με τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες να είναι εμφανώς απογοητευμένες για τις καθυστερήσεις στις παραδόσεις των εμβολίων για τις οποίες είχαν συμφωνήσει με την εταιρία.

Γερμανία: Όχι στον εμβολιασμό των άνω των 65 ετών με το προϊόν της AstraZeneca

Σημειώνεται πως νωρίτερα την ίδια ημέρα, η γερμανική επιτροπή για τους εμβολιασμούς (STIKO) ανέφερε πως το εμβόλιο της AstraZeneca κατά του κορονοϊού, θα πρέπει να χορηγείται μόνο σε ανθρώπους κάτω των 65 ετών, επικαλούμενη έλλειψη επαρκών δεδομένων για να συστήσει τη χρήση του για τον εμβολιασμό ομάδων μεγαλύτερης ηλικίας.

Έφοδος στις εγκαταστάσεις της Εταιρίας

Της ανακοίνωσης αυτή, προηγήθηκε η «έφοδος», με εντολή της Κομισιόν, που πραγματοποίησαν νωρίτερα την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου οι βελγικές αρχές στις εγκαταστάσεις της AstraZeneca στο Βέλγιο, προκειμένου να συλλέξουν στοιχεία αναφορικά με τα προβλήματα στην γραμμή παραγωγής, που επικαλείται η εταιρεία, προκειμένου να δικαιολογήσει τις καθυστερήσεις στις παραδόσεις εμβολίων προς την Ευρωπαϊκή Ένωση.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters)

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...